Screenshot/YouTube

SRBIN NIJE DAO SVOJU POZNATU KĆI POD SRPSKU ZASTAVU: ‘Žao mi je, ali moja Lana nosi samo jednu zemlju u srcu’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Lana Pudar je priča dana na ovim prostorima, sportska priča dana. Više nije samo regionalna senzacija, sad je i europska, svjetska priča.

Ta mlada Mostarka, kojoj je tek 16 godina, oduševila je na Europskom prvenstvu u Rimu. Osvojila je naslov europske prvakinje u disciplini 200 metara leptir i naravno oduševila svoj narod u Bosni i Hercegovini.

Zanimljivo, istog dana stiglo je i veliko obećanje:

Srbija, Hrvatska, na kraju jedina prava odluka

“Olimpijski bazen prioritet je za Grad Mostar i bit će izgrađen za Lanu i sve buduće generacije! Posebne čestitke njezinim roditeljima”, napisao je gradonačelnik Mario Kordić u čestitki.

Ne bi bio prvi političar koji otvoreno laže, veće su šanse da je to ona “obećanje ludom radovanje”, ali vidjet ćemo…

Foto:instagramscreenshotlanapudar

No, vratimo se Lani koja je čudo od sportašice, podsjećamo, tek joj je 16. Osvojila je niz medalja na juniorskim natjecanjima i Mediteranskim igrama. Do sada se za velika natjecanja pripremala izvan grada jer u Mostaru ne postoji zatvoreni bazen s dimenzijama za sportska natjecanja.

Isto tako, podsjećamo, Pudar je dva dana prije zlata osvojila i broncu u utrci na 100 metara leptir.




Neki su pisali da bi trebala plivati za Srbiju, neki su spominjali i Hrvatsku, a evo što je rekao njezin otac:

“Ovom prilikom ću citirati velikog pjevača Davorina Popovića – Pimpeka. Više volim da mi u Mostaru moja raja kaže ‘đe si šupak jedan’ nego bilo gdje drugdje ‘izvolite gospodine Pudar”, rekao je Lanin otac.

Foto: Antonio Balic/CROPIX

Dakle, Velibor Pudar, bio je golman Veleža te srpskih klubova Čukarički i Palilulac, a jedno vrijeme gradio je trenersku karijeru u Saudijskoj Arabiji. Izjašnjava se kao Srbin i pravoslavac, ali je više puta jasno dao do znanja da njegova kći neće nastupati za ijednu drugu zemlju osim BiH.




“Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, rekao je prije nekoliko godina.

Lana je velika priča, europska senzacija koja to više nije. Samo je pitanje koliko će stići medalja na kraju…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.