Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

‘SRBIJA IGRA, A 8000 HRVATA U DVORANI’: Srpski izbornik: ‘To nikad neću zaboraviti, ali i poraz od Hrvatske’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Toni Gerona prvi je strani izbornik na čelu tamošnje rukometne reprezentacije, a doveden je da konačno probudi taj sport kod susjeda i dovede ga na nivo na kojem je u Hrvatskoj.

Cilj je da se osvoji medalja i to prvi put nakon 2012. godine kad je Srbija na svom Euru igrala finale, a u polufinalu slavila protiv Hrvatske.

U intervjuu za Mondo govorio je Španjolac o izazovima i planovima, a jednu stvar je ipak izdvojio.

Gleda na Hrvate kao na uzor

“Uvijek ću se sjećati kad smo došli u Szeged. Neki od naših mladih igrača ušli su u dvoranu na dan kad smo igrali s Hrvatskom i kad su vidjeli 10.000 ljudi od kojih 8000 Hrvata, bili su jako impresionirani”, prisjetio je se Gerona.

“Jedini način da se izbjegnu takve situacije je da igramo što više međunarodnih turnira, puno stranih utakmica”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Rukometni savez Srbije (@rukometnisavez)

Pritisak kod susjeda je veliki da se taj sport “razbudi”.




“Neću raditi veliki pritisak na mlade igrače kojih je dosta u momčadi, ali ono što ću tražiti je da daju 100 posto i da se nadamo da će doći i uspjeh”.

Odveo je svoju momčad na Mediteranske igre, jer smatra da je to natjecanje jako bitno u dizanju Srbije na rukometnoj sceni svijeta, Europe.

“Mediteranske igre su kao male Olimpijske igre. Drago mi je što sam sa Tunisom igrao finale, osvojili smo srebro, izgubili finale od Hrvatske golom razlike. I to je bilo sjajno iskustvo”, dodao je srpski izbornik-

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.