(VIDEO) SLAVNI NOGOMETAŠ ZAVAPIO IZ BOLNIČKOG KREVETA! Uz pomoć aparata poručio: ‘To će biti moja posljednja večer’

Autor: Bruno Herljević

Slavni nogometaš i nekadašnja zvijezda Glasgow Rangersa, Fernando Ricksen, snimio je šokantan video nakon šestogodišnje borbe s bolešću motoričkih neurona. Prije šest godina dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurodegenerativni poremećaj u kojem dolazi do propadanja živčanih stanica mozga i kralježničke moždine, a Ricksen je danas neprepoznatljiv.

Video je snimljen u bolnicu St. Andrew’s u Airdrieu, a Ricksen u njemu poziva svoje navijače, prijatelje i obožavatelje da dođu na njegovu humanitarnu večer koju ujedno naziva posljednjom, a čiji će prihod ići za pomoć oboljelima od ove bolesti.

Govoreći uz pomoć aparata, Ricksen kaže: “Pozdrav. Imam posebnu večer 28. lipnja. Kako mi postaje sve teže, to će biti moja posljednja večer. Dođite i učinite je večeri za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro”, rekao je Ricksen, a od objave video je pogledan gotovo 300 tisuća puta.

Podsjetimo, Ricksen je imao bogatu karijeru. Bio je igrač Fortune Sittarda, AZ-a, Glasgow Rangersa i Zenita, a skupio je i 12 nastupa za reprezentaciju Nizozemske.

U dresu Rangersa (2000.-2006.) osvojio je dva naslova škotskog prvaka, tri Liga kupa i dva Škotska kupa.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.