FOTO: YouTube

(VIDEO) SHRVANI ĐOKOVIĆ: ‘U životu nisam toliko plakao, rat mi je slomio srce’

Autor: Željka Orešković

Jedan od najboljih tenisača svijeta prisjetio se najtežih trenutaka svog života

Shrvani Novak Đoković nije mogao suspregnuti suze dok je pričao o susretu s izbjeglicama iz Sirije koji su bježali od rata kroz Srbiju.

“Stotine tisuća izbjeglica prošlo je kroz Srbiju na putu prema Njemačkoj i Austriji. Oni su izgubili svoje obitelji, kuću, dom i tražili krov nad glavom. Posjetio sam jednu od tih lokacija u Beogradu, u pitanju je bio jedan hotel. Pretpostavljao sam što me čeka, ali čim sam ušao osjetio sam jake emocije. Bol, nesigurnost, tugu”, krenuo je Đoković.

“Otišao sam u dio gdje su bila djeca i počeli smo se igrati. U jednom trenu došla je majka jedne djevojčice i rekla joj ‘vrijeme je da krenemo’. Pomislio sam: ‘gdje će krenuti?’. Ispričavam se, i danas me to pogađa, ne znam kamo su otišli. Teško ej bilo gledati majku kako odvodi nju i dječaka od šest-sedam godina. Otišli su bez ičeg, pješke, nekamo. U životu nisam toliko plakao”, otvorio je dušu Novak.

Tijekom podcasta se prisjetio i rata na našim prostorima, a kazao je kako mu je najteže bilo odrađivati treninge tijekom NATO-vog bombardiranja Srbije.

“Te stvari vam slome srce, to je to što rat napravi. Bilo mi je teško, a u isto vrijeme sam bio zahvalan jer sam kroz sve to prošao. To me učinilo osjećajnijim i više povezanim s ljudima. Znam da sve što imam mogu izgubiti ako ne uživam u tome, to me drži čvrsto na zemlji”.

Đoković je proveo 78 noći zaredom u skloništu.




“Odrastao sam u teškim uvjetima – sankcije, rat, bombardiranje, kriza… Velik broj turnira sam propustio, ali to me ojačalo”, zaključio je Đoković.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.