FOTO: YouTube

(VIDEO) MESSI ODUŠEVIO SVIJET! Sjeo za klavir i poput virtuoza odsvirao himnu Lige prvaka

Autor: Željka Orešković

Nismo znali da jedan od najboljih nogometaša današnjice ovako muzikalan.

Osim što briljira na travnjaku, Leo Messi je, očito, nadaren i za glazbu. Naime, jedan od najvećih nogometaša današnjice sjeo je za klavir i odsvirao himnu Lige prvaka, najprestižnijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Ova izvedba dolazi kao savršen uvod u 26. izdanje Lige prvaka koje kreće večeras, a titulu prvaka brani Real Madrid, kojem je u prošloj sezoni uspjelo ono što nije uspjelo nikom od početka ovog natjecanja, obranili su naslov.

U prvom kolu susrest će se Barcelona i Juventus na Camp Nou, u Rimu će igrati Roma i Atletico Madrid. U srijedu će se susresti Tottenham i Borussija Dortmund, te Liverpool i Sevilla. Nema sumnje da će početak biti spektakularan, Katalonci će ponovo odmjeriti snage sa Starom damom, što znači da će na travnjak izaći najveći od najvećih.

Podsjećamo, himna Lige prvaka zapravo je adaptacija “Zadoka”, Georga Friedricha Händelova, a za aranžman, koji je poznat diljem svijeta, zaslužan je Tony Britten, kojeg je UEFA angažirala 1992. godine.

Himnu je odsvirao Royal Philharmonic Orchestra, a pjesmu je pjevao zbor akademije St. Martin in the Fields. Ona je pjeva na tri službena jezika UEFA-e, engleskom, francuskom i njemačkom, a refren se izvodi prije svake utakmice.

 




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.