Screenshot

Milojko Pantić o kultnoj izjavi o hajdukovcima. Vučića prozvao neokrunjenim kraljem političkog kupleraja Srbije

Autor: Dnevno

Milojko Pantić, legenda srpskog sportskog novinarstva, prošli je tjedan podigao prašinu kad se u svojoj emisiji Sportska galaksija obrušio na upravu Zvezde i Dragana Džajića, koji su notornom ratnom zločincu Kapetanu Draganu dali dres i status počasnog člana kluba.

Pantić, veliki navijač Zvezde, u dramatičnom obraćanju objavio je da se srami tog čina i da se javno odriče kluba koji je obožavao cijeli svoj život.

Svi kažu: “Svaka ti čast na hrabrosti.” Ne mislim da je gledanje istini u oči neka prevelika hrabrost. Postoji termin duboka država. Srbija danas nije duboka država, ona je plitka država, ili da budem precizniji, ona kao država uopće ne postoji. Postoji samo kriminalna, a ne politička vlast koja je u svoje kandže uzela Srbiju, kriminalizirala je i gazi je kao plitak potok.

U Srbiji sve vodi njen neokrunjeni kralj političkog kupleraja Aleksandar Vučić. Taj čovjek je neustavni predsjednik Srbije jer je zgazio ustav u mnogim segmentima. Vučić je tijekom pandemije mrtav-hladan izjavio: ‘Baš me briga što nikad nitko u povijesti čovječanstva nije uveo 84-satni policijski sat. Ja ću ga uvesti.’ Naravno, postavlja se logično pitanje odakle tom čovjeku apsolutna moć? Odgovor je jasan – radi što hoće jer je ušutkao Ustavni sud, sva ministarstva sile i prisile je stavio pod svoju kontrolu i što je najvažnije ima svoje osobno osiguranje, svoju pretorijansku gardu u vidu profesionalnih navijača Zvezde i Partizana. Ni to mu sve nije bilo dovoljno, pa je ta dva nekadašnja bisera našeg nogometa dao u ruke ratnim zločincima i kriminalcima. Samo nekoliko dana nakon što je Zvezda dala Kapetanu Draganu titulu počasnog člana, na društvenim mrežama navijači Partizana su objavili sliku Kristijana Golubovića, koji je trenirao na njihovom stadionu u punoj opremi kluba”, komentirao je za Index Pantić.

Upitan je i da pojasni svoj komentar o ”igračima Hajduka koji 1991. nisu ni cvijeće donijeli prvaku Europe” a koja je godinama  viralni hit. Snimka je to na kojoj cijela Marakana u pozadini urla ‘Ustaše, ustaše.’ Zašto niste reagirali i osudili to?

Ne znam je li u ostatku Jugoslavije išao direktan prijenos te utakmice, ali kod nas u Beogradu je išla snimka. Imao sam slušalice na ušima i to urlanje o ustašama najprije nisam čuo. Naravno, čuo sam kad je počela tučnjava na terenu između igrača, ali i dalje smatram da su incident izazvali igrači Hajduka. Samo sam rekao, a pamtim svaku riječ i danas, da mi je žao da su igrači Hajduka došli u Beograd da se tuku, a nisu ni cvijeće donijeli prvaku Europe. Javili su mi iz reportažnih kola da su na početku utakmice igrači Hajduka predali cvijeće i tražio sam da se to izbaci. Ipak, ta rečenica je ostala, a vjerujte mi, ništa zlonamjerno nisam mislio. Drago mi je danas kad god dođem u Split, a idem često, Splićani mi u šali viču kad me vide: ‘Šjor Panta, a što ćemo s onim cvijećem?’




Upitan je i je li istina da ste uoči jednog derbija između Zvezde i Partizana u prijenosu rekli: ‘Evo igrača Partizana, a evo i naših igrača.’, no Pantić je odgovorio kako tako nešto u životu nije iskoristio, te pojasnio:

”Znate li kako je došlo do te laži? Predložili su me za urednika sportskog programa TV Beograd, a tadašnji glasnovogornik Partizana Slobodan Novaković bio je glavni urednik TV Beograd. Novaković je bio protiv toga da ja budem urednik sportskog programa i na jednom kolegiju je izjavio tu rečenicu koju ja nikad nisam rekao samo da me kompromitira. Međutim, kad su mi rekli da je on to rekao, kazao sam: ‘Odlično, ako je to jedan partizanovac o meni rekao, onda to neću demantirati.’ Kad su me pitali da komentiram tu izjavu, rekao sam da to nije bio lapsus, nego živa istina. ‘Zvezda je naša, a vi ste strano tijelo u Srbiji’, rekao sam i stojim iza toga. Partizan je 1945. je pod prijetnjom života doveo pola Građanskog u Beograd i na silu je stvorio Jugoslavensko sportsko društvo. Zanimljivo, i danas Partizan nosi taj prefiks, a najveći nacionalizam danas je na njihovom stadionu gdje mašu zastavama i slikama Draže Mihailovića. Nevjerojatno koji je kaos u Srbiji napravila tajna služba. Ti mladi ljudi koji mašu četničkim zastavama, a kunu se u Partizan, pojma nemaju da su Draža i njegovi četnici bili ideološki i ratni protivnik Partizana”, izjavio je za Index Pantić.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.