Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(FOTO) ŽENE SU PREPOZNALE: Zlatko Dalić najzgodniji je hrvatski izbornik!

Autor: Andrea Latinović

Dalić je zapeo za oko ženskom dijelu publike

Osim što je osvijetlao obraz hrvatskoj nacionalnoj momčadi, bacio Hrvate u euforiju i vratio im bezuvjetnu ljubav prema nogometu, tom hrvatskom ponosu, izbornik Zlatko Dalić zapao je za oko i ljepšem dijelu nogometnih navijača. Navijačica, dakako.

Ovaj kršni bivši nogometaš, visok 1,79 cm, rođen je 26. listopada 1966. u bosansko-hercegovačkom Livnu. Inače, javnosti je poznat kao bivši nogometaš, bosanski nogometni trener, a sada i uspješni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Kao profesionalni nogometaš igrao je na mjestu obrambenog veznog igrača, a 7. listopada 2017. godine zamijenio je dotadašnjeg izbornika Antu Čačića i postao privremeni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. No, od 16. listopada 2017. godine glavni je izbornik momčadi u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Iako je rođen u Livnu, velik dio života proveo je u Varaždinu gdje je osnovao obitelj i pronašao dom pa s ponosom ističe da je i iz Varaždina. Naime, Zlatko se iz Livna preselio u Varaždin 1992. godine kako bi zaigrao za nogometni klub Varteks. U Varaždin je stigao s djevojkom Davorkom Propadalo za koju se kasnije oženio. Davorka je također iz Livna, a Zlatkov vjenčani kum bio je Edi Šunjić, poznati nogometni sudac iz Splita. Par ima dva sina, Tonija i Bornu. Sin Toni, koji je rođen u Varaždinu, bio je dopredsjednik nogometnog kluba Varteks iz Varaždina, a od travnja 2017. godine sportski direktor. Mlađi sin Borna rođen je u Splitu.

U svako, javnom istupu, Zlatko Dalić ističe važnost i ulogu svoje obitelji u njegovoj strastvenoj opsjednutosti nogometom.

A kako su u skladnom braku, supruga Davorka sigurno se neće ljutiti jer su hrvatske nogometne ljubiteljice zaključile jedino moguće; zaista, od svih dosadašnjih nogometnih izbornika, Zlatko je doista i- najzgodniji!

Nadajmo se samo da ga tradicionalne nogometne spletke iz te duboke močvare korupcije i umreženosti svih sa svima, neće povući na dno, već će mu, ako je to ikako moguće, osigurati potporu struke. Onu javnosti već ima.




Autor:Andrea Latinović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.