Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

SPLIT JE PO POSLJEDNJI PUT ISPRATIO SVOG PELEA: Na sprovod je došao i Zlatko Dalić

Autor: Dnevno.hr/ I.L

U Splitu je održana komemoracija i posljednji ispraćaj na groblju Lovrinac Petra Nadoveze, legendarnog nogometaša, a potom i trenera splitskog Hajduka.

Na njegovoj ispraćaj došli su i  i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić te Stipe Pletikosa, tehnički direktor seniorske i U-21 reprezentacije.

Bili su i legende kluba pod Marijanom od Ivice Šurjaka, Zlatka Vujovića i Zorana Vulića do Gorana Vučevića i Slavena Bilića, a prisutni su bili i sadašnji igrač splitske momčadi koje je vodio trener Ivan Leko. Na sprovodu je bio i Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

Legenda kluba

Petar Nadoveza preminuo je u u 81. godini. Rođen je u Šibeniku 9. travnja 1942. godine, a uz bogatu igračku karijeru, istaknuo se i kao trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Dobitnik je brojnih priznanja  poput Trofeja podmlatka HNS-a, Zlatne kapetanske trake Hajduka i Trofeja Splitskog saveza športova Fabjan Kaliterna.




Šibenik mu je bio prvi klub, a zatim stigao u Hajduk, od 1963. do 1973. godine, kada je otišao u Belgiju, u redove Lokerena. U dresu splitskog Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao čak 296 pogodaka, osvojivši pritom i naslov državnog prvaka te dva domaća Kupa. U dva navrata je bio najbolji strijelac jugoslavenskog prvenstva. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.