Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(FOTO) EPSKI PODVIG HRVATSKIH NAVIJAČA! Prekrili su Kalinjingrad megazastavom od 100 metara

Autor: Bruno Herljević

Hrvatski navijači polako se zagrijavaju za subotnje otvaranje svjetskog prvenstva i utakmicu protiv Nigerije. Središte Kalinjingrada preplavili su ‘kvadratići’, a atmosfera je sjajna. Tisuće hrvatskih navijača je doputovalo u Hrvatskoj najbliži ruski grad.

Nagađa se kako je u Kalinjingradu negdje oko 10 tisuća hrvatskih navijača i očekuje se da će tribine biti jednako pune kao i ulice. Stigla je i ona famozna megazastava, odnosno nadograđena zastava koja se prvi put počela šivati 2004. godine za Euro u Portugalu.

Zastava dugačka gotovo 100 metara rasla je svakim sljedećim natjecanjem, a navijači su s njom prošli Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil i Francusku. Prije dvije godine vijorila se s Eiffelova tornja, a od tada je narasla za gotovo dvostruko.

U zastavu je utkano deset kilometara konca, dugačka je točno 96 metara, a široka 10 i pol i ima 448 kvadratića.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.