Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

ŠOKIRANI VESELIN VUJOVIĆ ZA DNEVNO: ‘Hrvatskoj je ovaj bod kao pobjeda!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska je na svojem početku Svjetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu ostala u šoku zbog samo 29:29 protiv Japana u prvom kolu skupine C. Takav rasplet zatekao je mnoge, a među šokiranima je bio i legendarni Veselin Vujović koji nam je ponudio svoj komentar nastupa koji nas je razočarao.

‘Utakmicu Hrvatske protiv Japana sam gledao, i sam sam ostao iznenađen viđenim, ali sam ubrzo došao do odgovora. I to će vas malo oraspoložiti’, rekao nam je Vujović, nekad najbolji rukometaš svijeta i jedan od najboljih trenera svijeta.

‘Odmah da znate, nije Hrvatska toliko loša koliko je Japan dobar. Zaista to mislim, vidjeti ćete rezultate Japana u nastavku natjecanja. Pa, oni imaju najbržu tranziciju lopte na svijetu, to je njihova naturalna prednost zbog njihove građe tijela. Oni izvrsno koriste svoju okretnost, na ne veliku visinu ali imaju spretnost i brzo razmišljaju. Na terenu su kao komarci a krasi ih zajednički duh. I islandski trener je to majstorski posložio’.

Ozbiljno to mislite?

‘Pa, nisam šarlatan, Hrvatskoj je ovaj bod kao pobjeda. Dobro, činjenica jest da je Hrvatska ušla u ovaj dvoboj prepotentno, s mislima kako je posao već obavljen. To me ne čudi kod igrača, ali me čudi kod trenera Line Červara. To što je stavljao Čupić na desnog vanjskog umjesto jednog od najvećeg talenta hrvatskog rukometa Martinovića je bilo jako čudno. Ja bi na tom mjestu držao Martinovića makar utakmicu izgubio’.

Hrvatska je panično reagirala?

‘I to, a onda više ne razmišljate nego vas nose emotivni impulsi a to ne vodi dobrom raspletu. Stalno stizanje rezultata a pritom Japanci ne posustaju u ritmu mora vas iscrpiti, i zato mislim da je ovaj bod Hrvatske nakon svega velik. S obzirom na to kako je partija izgledala Japanci su zaslužili pobjedu, Hrvatska je tu bolje prošla. Osvojila je bod kojeg nije zaslužila’.




Što će biti s Hrvatskom dalje?

‘Ne bojte se, dobar je i šamar koji ne boli puno. Nadalje, bit će i još iznenađujućih rezultata na ovome turniru, ova situacija zbog pandemije i organizacijskih stvari u Egiptu poništava prednosti favorita. Ja i dalje vjerujem da će Hrvatska daleko, možda i do finala. Ipak, kao rukometni stručnjak drago mi je da se dobar rukomet igra širom svijeta, pa Japan je dobitak za sve nas, pa eto čak i za Hrvatsku’.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.