Marko Metlas/MNPress/Guliver Image

ŠOK ZA ŠVICARCE, SRBIJI SE OTVARA PROLAZ: Ključni igrač u velikim problemima, priča se da ga nema

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Uoči posljednjeg kola u skupini G Svjetskog prvenstva u Katru, Srbija se sprema za napad na tri boda koja su momčadi Dragana Stojkovića potrebna za prolazak dalje, u osminu finala. Srpski reprezentativci neće imati izbora u utakmici koju večeras u 20 sati igraju protiv Švicarske. Moraju dobiti i nadati se da će Brazil obaviti svoj posao bodom ili pobjedom protiv Kameruna, kako se ne bi zakomplicirala borba za drugo mjesto, a u srpskom napadu na tri boda, stvari bi im trebao olakšati veliki problem u švicarskom taboru, o kojem javlja više tamošnjih medija.

Kako se piše u Švicarskoj, protiv Srbije neće biti Yanna Sommera, velikog aduta na golu, koji je svojom kvalitetom na vratima igrač s ključnom ulogom u borbi svoje momčadi za uspjeh na ovom SP-u. Sommer je teže prehlađen, zbog toga ga nije bilo na treningu, a švicarski mediji donose vijesti da neće moći biti u akciji u ključnoj utakmici borbe za drugi krug.

Iskusni, 33-godišnji golman, koji u klupskim bojama brani za Borussiju Moenchengladbach, standardan je na švicarskom golu, no čini se da će izbornik Murat Yakin u trećem kolu morati napraviti prinudnu promjenu. Spominje se da će na golu biti Gregor Kobel, 24-godišnjak koji brani za drugu Borussiju u Njemačkoj, onu iz Dortmunda.

Nije jedini problem za Švicarsku

Bolest Yanna Sommera nije jedina poteškoća za Švicarce. Jaka prehlada muči i obrambenog igrača Nicu Elvedija, a umjesto njega, u momčadi bi bio Fabian Schaer.




Ne bude li Sommera, Švicarska bi se morala snaći bez golmana s puno iskustva u nacionalnom dresu, sa 79 nastupa za reprezentaciju unatrag 10 i pol godina. Gregor Kobel, koji bi ušao kao zamjena, do sada ima tri utakmice u kojima je branio za najjaču švicarsku nacionalnu momčad.

Nico Elvedi, 26-godišnji stoper koji, poput Sommera, u klupskim bojama također igra za Borussiju iz Moenchengladbacha, do sada je također bio standardan u Katru, s punom minutažom u pobjedi nad Kamerunom s 1:0 u prvom kolu i u porazu od Brazila u drugoj utakmici na SP-u, s 1:0 u korist favorita.

U taboru Srbije, najavljuje se napadačka igra s jakim adutima za zabijanje gola, a po svemu sudeći, napadi će se odvijati protiv švicarske momčadi s dva zvučna izostanka.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.