ŠOK U NFL-U: Zvijezda Indianapolisa odlazi u mirovinu nakon samo 7 sezona!

Autor: Neno Talijančić

Često se kaže da je u životu najgore roditi se bez sreće. A da sreću nije dovoljno imati samo u imenu, najbolje pokazuje slučaj Andrewa Lucka. Sjajni quarterback Indianapolis Coltsa objavio je noćas da prekida svoju igračku karijeru nakon samo 7 sezona provedenih u NFL-u, u dobi od 29 godina. Luck se već nekoliko godina muči s ozljedama i čini se da su ga sada konačno dokrajčile. Ipak, ovaj potez šokirao je sve.

“Ovo nije bila lagana odluka. Posljednje 4 godine sam u neprestanom ciklusu ozljede, boli i rehabilitacije. Jedini izlaz koji vidim iz toga je da prestanem igrati američki nogomet”, rekao je Luck okupljenim novinarima. Luck je dodao da mu je bol koju su prouzročile ozljede oduzela svu radost iz igre i da nije mogao živjeti život koji je htio.

Iako je dao sve što je mogao za Coltse, njihovi navijači nisu baš najpristojnije reagirali na njegovu objavu. Luck je sjedio na klupi tijekom pripremne utakmice protiv Chicago Bearsa kada se stadionom pročula vijest o njegovom umirovljenju. Kada je odlazio s terena, navijači pred kojima je proveo posljednjih 7 godina su ga izviždali. Neki možda smatraju da Luck nakon povratničke sezone pretjeruje i donosi impulzivnu odluku, no na kraju će morati shvatiti da se radi o njegovom izboru.

 

Coltsi su Andrewa Lucka izabrali kao prvi pick na draftu 2012. godine nakon sjajne sveučilišne karijere na Stanfordu. Prve tri sezone njegove karijere dale su navijačima pregršt razloga za optimizam. Luck još uvijek drži rekord za najviše jardova koje je quarterback osvojio dodavanjima kroz prve tri sezone, a 2014. godine predvodio je čitav NFL u dodavanjima za touchdown.

Nakon što je sezonu 2016. godine odigrao u bolovima, odlučio je odsjediti čitavu sezonu 2017. dok se oporavljao od operacije ramena. Iduće sezone igrao je odlično i postavio mnoge osobne rekorde te osvojio nagradu za najbolju povratničku sezonu. Ipak, ozljede očito nisu u potpunosti nestale i Luck je morao donijeti odluku koja je šokirala cijeli NFL.

“Nevjerojatno smo zahvalni za krv, znoj i suze koje je prolio noseći naš broj 12. Večeras nam se slomilo srce, ali sada znamo da moramo ići naprijed”, rekao je vlasnik Coltsa Jim Irsay nakon Luckove objave.




Iako su Coltsi zbog prerane mirovine mogli i vratiti dio novca koji su dužni Lucku zbog njegovog petogodišnjeg ugovora, ipak su odlučili isplatiti mu sve kao znak zahvale za sve što je učinio za klub.

Autor:Neno Talijančić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.