Screenshot: TV Arena Sport

SMJENA U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU: Trener ‘odletio’, novi čovjek stigao iz Dinama

Autor: I.K.

Šibenik je u pripreme za nastavak sezone krenuo s novim čovjekom na klupi. Umjesto Španjolca Marija Rosasa, koji je smijenjen, Šibenčane će u dolazećim novim utakmicama u prvenstvu voditi Ferdo Milin, do sada u stručnom stožeru Dinama.

Po dolasku iz redova zagrebačkih Plavih, Milin je preuzeo momčad u kojoj se očekuje da će i dalje biti Marin Jakoliš, s 10 golova vodeći Šibenikov strijelac u prvenstvu, sveukupno treći u ligi, iza Josipa Drmića i Marka Livaje. Najavljene su promjene u igračkom kadru, no Jakoliš je za sada među prvotimcima koji ostaju na Šubićevcu, gdje je na posudbi iz Hajduka.

O odlasku Rosasa sa Šibenikove klupe nagađalo se nakon završetka prvog dijela sezone, s kojim su stigle i promjene u vlasništvu kluba. Glavnu riječ preuzeo je poduzetnik Marin Jurić, koji je doveo novi način kako će stvari funkcionirati. To uključuje i rezanje troškova, što je bila važna stvar u odlasku španjolskog trenera.

‘Plaća je bila jedan od razloga’

Odvjetnik Stipe Grubišić koji zastupa poduzetnika Jurića približio je zbog čega Rosas više nije na Šubićevcu. Grubišić je kazao da je španjolski trener imao obvezu riješiti Uefinu pro trenersku licencu, to je stajalo u njegovom ugovoru, ali to nije napravio.

‘Osim toga, kako sam ranije istaknuo, ide se u racionalizaciju troškova pa je i njegova plaća bio jedan od razloga raskida ugovora’, rekao je Grubišić za Šibenski portal.

Rezultat najavljuje mirni nastavak

Nakon smjene, Rosas svojem nasljedniku Milinu ostavlja situaciju na ljestvici koja Šibeniku obećava nastavak sezone bez stresova. Šibenčani su na sedmom mjestu i imaju 15 bodova više od Hrvatskog dragovoljca, koji se nalazi na posljednjoj poziciji s velikim minusom za svim konkurentima u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Španjolski trener je na Šubićevcu bio od proteklog ljeta, a tijekom prvog dijela sezone vodio je svoju momčad do šest pobjeda, četiri remija i 10 poraza u 20 nastupa u prvenstvu.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.