Screenshot: TV Arena Sport

SLIJEDI LI NAVALA NA DINAMO? Srbin je u fokusu, a priča se i o Vatrenom…

Autor: I.K.

Dinamo je pri kraju godine bio uspješan na terenu, s probojem na prvo mjesto ljestvice u prvenstvu i ulaskom u drugi krug Europske lige, a nakon što je trenersko pitanje skinuto s dnevnog reda, s objavom da Željko Kopić ostaje na klupi, slijedi slaganje igračke križaljke za nastavak sezone – s pogledom i dalje od toga.

Kopić će u Dinamu nastaviti svoj put u dvostrukoj ulozi, kao trener i sportski direktor, a odgovor na pitanje koga će voditi tek stiže. U toj priči, u rubrici odlazaka ponovno se počelo vrtjeti ime Komnena Andrića, 26-godišnjeg srpskog napadača, koji se unatrag mjesec-dva izborio za više minuta na terenu, u ulozi u kojoj mu je za leđima Bruno Petković.

Andrić sve češće igra i zabija, s ukupno 21 nastupom i sedam golova u sezoni, a s tim je privukao pozornost u Njemačkoj. Zagrijanost za njegovo dovođenje pokazao je Werder Bremen, slavni klub koji je trenutno u 2. Bundesligi, nalazi se na sedmom mjestu, no nada se povratku u najviši rang. U toj borbi, i srpski napadač mogao bi postati novi Werderov adut, ako stigne ponuda koja bi bila zadovoljavajuća za Dinamo.

Plavi ga ne puštaju tek tako

S početkom zimskog prijelaznog roka, Andrić će biti jedan od Dinamovih igrača u fokusu. Kako su u priči o njemu objavile Sportske novosti dok se doznalo za Werderov interes, Nijemci su bili spremni ponuditi odštetu od oko milijun eura, dok zagrebački Plavi imaju veći apetit, po informacijama SN, barem 2,5 do tri milijuna eura.

Screenshot: YouTube/GNK Dinamo

Ovakav Dinamov zahtjev mogao bi ohladiti Nijemce, koji bi trebali dati puno više od milijun eura ili malo iznad te svote. Andrićev odlazak u slučaju jačeg Werderovog interesa ostavio bi prazninu u napadu Plavih s obzirom na Srbinovih pet golova u 13 nastupa u prvenstvu, čime je s Brunom Petkovićem i Mislavom Oršićem izjednačen na vrhu poretka Dinamovih ovosezonskih strijelaca u 1. HNL.

Odlazio na posudbe

Andrić je u Dinamo stigao prije gotovo pune dvije godine, rano u 2019. iz zaprešićkog Intera, a potom je tražio svoj put na dvije posudbe, u Interu i u ruskoj Ufi. Među zagrebačke Plave vratio se tijekom ljeta, prije početka sezone, a sada se spominje mogućnost odlaska.

Ugovor srpskog napadača s Dinamom traje do ljeta 2023., što sugerira da Plavi ne moraju žuriti s prodajom ako ponuda neće biti dobra.




Screenshot: TV Arena Sport

Što se sprema za Ivanušeca?

Kako će sezona ići dalje, Dinamo će se baviti još jednom pričom o mogućem izlaznom transferu. Interes privlači Luka Ivanušec, 23-godišnji hrvatski reprezentativac, a kako stoje stvari s veznjakom koji se nameće među Vatrenima, sa svojim mišljenjem približio je poznati hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić.

Razgovarajući za Sportklub, Naletilić se u priči o nekoliko hrvatskih reprezentativaca dotaknuo i 23-godišnjeg dinamovca. ‘Što se tiče Ivanušeca, mislim da mu je ovo zadnja sezona u Dinamu’, rekao je ugledni nogometni menadžer o igraču kojem ugovor s Plavima traje do ljeta 2026.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.