Photo: Profimedia

SLIJEDI LI JOŠ OTKAZIVANJA? Zbog pandemije koronavirusom FIFA otkazala Svjetska prvenstva

Autor: HINA/GIŠ

Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina i SP do 20 godina koja su se trebala održati sljedeće godine prebačena su na 2023. godinu zbog pandemije koronavirusa, objavila je u četvrtak FIFA na svojim stranicama.

Prvenstva su se trebala održati sljedeće godine, U-17 u Peruu, a U-21 u Inoneziji. FIFA je odlučila da obje zemlje ostaju domaćinima za prvenstva 2023. godine.

“Pandemija koronavirusa i dalje predstavlja izazov za organizaciju sportskih natjecanja i ograničava međunarodna putovanja. Postalo je jasno da se globalno situacija nije normalizirala do razine koja bi bila dovoljna da odgovori na izazove povezane s organizacijom oba turnira, uključujući i izvodljivost kvalifikacija”, navodi se u priopćenju FIFA-e koje objašnjva odluku o otkazivanju SP-a.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.