Photo: Profimedia

SLAVLJE ŠARIĆEVE MOMČADI: Dončić blistao, njegovi tonu sve dublje

Autor: Ivor Krapac

Phoenix Sunsi su bez pomoći Darija Šarića bili uspješni u gostima u sinoćnjem programu na NBA parketima. Sunsi su sa 111:105 svladali Dallas Maverickse, a njihov glavni junak bio je Chris Paul koji se istaknuo s 29 poena i 12 asistencija u pobjedi.

Na drugoj strani, Luka Dončić vodio je Mavse s 29 poena, osam skokova i sedam asistencija, šut mu je bio 12/22, ali nedostajala je prava pratnja. Prvi do Slovenca bio je Tim Hardaway Jr. s 19 poena i samo 8/19 iz igre.

Mavericksima je ovo bio peti uzastopni poraz, a poslije njega potonuli su na 13. mjesto među 15 momčadi u Zapadnoj konferenciji, sada s omjerom 8-12.

Uz Paula, Sunsi su imali i raspoloženog DeAndrea Aytona, igrača koji je bio odabran prvi na NBA Draftu na kojem je Dončić bio biran treći. Ayton se istaknuo s 18 poena i 17 skokova.

Sunsima je nedostajao ozlijeđeni Devin Booker, no njegov izostanak se ovog puta nije osjetio na rezultatu.

Poslije nove pobjede i s omjerom 10-8 koji donosi šesto mjesto na Zapadu, momčad iz Phoenixa čekat će Šarićev povratak na parket. Hrvatski reprezentativac i dalje izostaje zbog protokola povezanog sa suzbijanjem širenja koronavirusa.

Očekuje se da bi se Šarić mogao vratiti pri kraju sljedećeg tjedna, u noći s petka na subotu po našem vremenu kod kuće protiv Detroit Pistonsa.




Los Angeles Lakersi su u klasiku dvije velike momčadi s gostujućih 96:95 svladali Boston Celticse. Odluka je pala u posljednjim trenucima kada je Daniel Theis iz ‘odbijanca’ pokušao donijeti Celticsima pobjedu, ali promašaj njemačkog igrača donio je veselje gostima iz Kalifornije.

Anthony Davis je s 27 poena i 14 skokova vodio Lakerse, dok je LeBron James ovom prilikom imao 21 poen, po sedam skokova i asistencija. Jayson Tatum ubilježio je 30 poena i devet skokova, a Jaylen Brown 28 poena za Celticse.

San Antonio Spursi su bez Luke Šamanića kod kuće sa 129:112 izgubili od Memphis Grizzliesa. De’Anthony Melton imao je 20 poena, a Ja Morant 19 poena i 11 asistencija za Grizzliese. Derrick White završio je s 18 poena za Spurse.




LaMelo Ball i Gordon Hayward su s po 27 poena vodili Charlotte Hornetse do domaćih 126:114 protiv Milwaukee Bucksa. Ball je imao i devet asistencija, uz pet skokova.

Bucksi su ostali razočarani u gostima bez obzira na novu odličnu večer Giannisa Antetokounmpa, ovog puta s 34 poena, 18 skokova i devet asistencija.

NBA, rezultati:
Chicago Bulls – Portland Trail Blazers 122:123
Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 126:114
New Orleans Pelicans – Houston Rockets 112:126
Miami Heat – Sacramento Kings 105:104
Boston Celtics – Los Angeles Lakers 95:96
San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 112:129
Dallas Mavericks – Phoenix Suns 105:111
Golden State Warriors – Detroit Pistons 118:91

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.