Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

SLAVEN PROMAŠIVAO, ISTRA SRETNA: Penal i propuštene čiste šanse razveselile goste

Autor: I.K.

Slaven Belupo i Istra 1961 su na početku subotnjeg programa u 26. kolu hrvatskog prvenstva u Koprivnici odigrali bez pobjednika, 1:1. Domaći Slaven je na kraju utakmice mogao biti puno nesretniji s obzirom na to da su stvorili nekoliko izvrsnih prilika koje nisu iskoristili, a tijekom prvog poluvremena nisu zabili ni iz penala.

Poslije takvog raspleta, Slaven i Istra ostali su bodovno izjednačeni. Imaju po 24 boda, ali Slaven je sedmi, a Puljani osmi zbog bolje gol-razlike koprivničkog kluba.

Prvo poluvrijeme s oba gola

Slaven je mogao povesti u 25. minuti, no Nemanja Glavčić nije iskoristio penal nakon dosuđenog prekršaja za domaće u kontaktu Silve i Knolla u kaznenom prostoru. Ivan Lučić obranio je Glavčićev udarac.

Domaći su ipak poveli nedugo potom. Miroslav Iličić je u 27. minuti iskoristio Glavčićevo ubacivanje iz slobodnog udarca s desne strane i iz blizine je zabio za 1:0.

Istra je izjednačila iz penala pri kraju prvog poluvremena. Nakon prekršaja koji je Goda napravio u duelu s Navarrom, Šime Gržan je u prvoj minuti nadoknade pogodio za 1:1.

Slaven promašivao i nevjerojatne stvari

Drugo poluvrijeme obilježile su neiskorištene šanse domaće momčadi. Najviše razloga za nezadovoljstvo svojom reakcijom imao je Torless Knoll koji je u 49. minuti promašio iz velike blizine. Krivo je zahvatio loptu u sjajnoj šansi i njegov udarac otišao je u gol-aut.

Slaven je u nastavku imao još nekoliko prilika. U završnici je goste iz Pule spasila i stativa koju je u drugoj minuti nadoknade pogodio Glavčić.




Tablice omogućuje SofaScore LiveScore




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.