Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

SLALOMSKA POBJEDA: Amerikanka najbolja, Hrvatice bez druge vožnje

Autor: I.K.

Američka skijašica Mikaela Shiffrin došla je do pobjede u slalomu održanom u slovačkoj Jasni. Nakon dvije vožnje, Amerikanka je slavila s ukupnim vremenom od 1:44.28 minuta.

Do drugog mjesta došla je domaća predstavnica Petra Vlhova. Slovakinja je vodila nakon prve vožnje, a na kraju utrke imala je zaostatak od 34 stotinke za Shiffrin. Trećeplasirana je bila Švicarka Wendy Holdener, koja je završila utrku sa zaostatkom od 52 stotinke za Amerikankom.

U Jasni su sa starta krenule i dvije Hrvatice, ali nisu došle do druge vožnje. Leona Popović bila je 39., a Andrea Komšić 46.

Austrijanac slavio kod kuće

U austrijskom Saalbach-Hinterglemmu održana je utrka muškog spusta. Slavio je domaći predstavnik Vincent Kriechmayr, koji je prvi krenuo sa starta i imao je najbrže vrijeme s 1:53.07 minuta.

Drugo mjesto zauzeo je Švicarac Beat Feuz, koji je imao 17 stotinki zaostatka za pobjednikom. Na trećem mjestu završio je Austrijanac Matthias Mayer, s 27 stotinki zaostatka za Kriechmayrom.

Nakon ovakvog raspleta, Feuz se svojim drugim mjestom približio osvajanju Malog kristalnog globusa u spustu.




Švicarac uoči završnice sezone od 15. do 21. ožujka u švicarskom Lenzerheideu ima 68 bodova više od drugoplasiranog ima 68 bodova prednosti pred drugoplasiranim Austrijancem Matthiasom Mayerom, jedinim skijašem koji ga još može dostići u tom poretku.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.