Photo by Francois Nel/Getty Images

SJEĆANJA BORNE ĆORIĆA: ‘Moj vrhunac karijere je Davis cup s Hrvatskom!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača Borna Ćorić prisjetio se najljepšeg trenutka u svojoj karijeri. Ususret Noći hrvatskog tenisa, koja će se održati u petak 13. rujna u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza u zagrebačkom hotelu Westin, Borna otkriva što za njega znači osvajanje Davis cupa, ali i koje rituale ima prije mečeva.

“Od svoje pete godine, kada sam počeo igrati tenis, sanjao sam o osvajanju Davis cupa i san mi se ostvario. Sjećam se kako sam s veseljem i uzbuđenjem gledao našu reprezentaciju kada je 2005. godine osvojila Davis cup. Upravo sam zbog toga htio igrati tenis i biti najbolji,” prisjetio se Borna.

Prije samog početka nastupa na Davis cupu mladog tenisača od nervoze je boljelo cijelo tijelo, no kada je izašao na teren, sve je prestalo. 

“Nakon osvajanja bio sam toliko ponosan na sebe, što nisam često, i tog trenutka sjećat ću se do kraja života.”

Borna je priznao kako uoči važnih mečeva uvijek ima rituale, pa tako uvijek jede jednake obroke u istom restoranu na istoj stolici. Ovakvi rituali popularni su među sportašima diljem svijeta, a mnogi tvrde kako im je upravo takvo ponašanje pomoglo pri osvajanju željenih odličja.

Borna ističe i kako mu najveću vjeru u uspjeh ulijeva upravo obitelj. Često se zaželi običnog obiteljskog ručka, zajedničkog druženja i šetnje sa psom. Za mladog tenisača takve su stvari nekada luksuz.

“Bez mog oca, koji me od 12. godine prati na putovanjima, majke i sestre koje su u svakom trenutku tu za mene, danas ne bih bio tu gdje jesam,” rekao je.




Borna Ćorić jedan je od osvajača posljednjeg Davis cupa kojem će – uz Franka Škugora, Ivana Dodiga, Marina Čilića, Matu Pavića, Nikolu Mektića i Viktora Galovića, na čelu s izbornikom Željkom Krajanom – biti dodjeljene nagrade na nadolazećoj Noći hrvatskog tenisa. Bit će to i večer kada će biti dodijeljeno i priznanje za životno djelo, kao i posebne nagrade Grand slam pobjednicima, osvajačima olimpijskih medalja.

Osim sadašnjih i bivših tenisača i tenisačica, te teniskih djelatnika, na Noći hrvatskog tenisa bit će i osobe iz društvenog života te brojni sportski djelatnici. Ovaj događaj ima i humanitarnu notu pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran za razvoj mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.