wallpaper

SJAJNE BORBE NA YASU! Zadnje borbe ovog mjeseca u UFC-u donijela velika uzbuđenja!

Autor: G.I.Š.

Robert Whittaker jednoglasnom je sudačkom odlukom slavio nakon pet rundi u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri u Abu Dhabiju protiv Britanca Darrena Tilla.

Australac se vratio nakon poraza i gubitka titule srednje kategorije od Israela Adesanye i odradio sjajan dvoboj protiv opasnog Tilla.

Svi suci su u konačnici dali tri runde Whittakeru i čak dvije Tillu, no nekako ostaje dojam da je ova druga runda za Britanca prilično nategnuta bila. Whittaker je bio uzdrman u prvoj rundi, no nakon toga vratio se spektakularno u drugoj i ispalio preko 40 udaraca koji su odsjeli na licu i tijelu Tilla.

Australac nakon meča i 21. pobjede u karijeri nije želio nikoga prozivati i govoriti o imenima, ali je najavio da će se vratiti u dvoranu i zajedno sa svojim trenerima raditi prema ostvarenju jednog sna.

Za Tilla je ovo veliki udarac u ambicijama da dođe do Israela Adesanye, UFC prvaka, iako ga je ovaj prozvao na društvenim mrežama odmah nakon poraza.

“Prelijepo udaranje Tilla. I dalje se želim boriti s njim u bliskoj budućnosti. Ostani pri vrhu”, napisao je Adesanya.




U sunaslovnoj borbi večeri Mauricio Rua pobijedio je Antonia Rogeria Nogueiru podijeljenom sudačkom odlukom u njihovom trećem međusobnom ogledu. Bio je to dvoboj dviju MMA legendi i treća pobjeda Rue.

Nažalost, bila je to posljednja borba za Lil Noga koji je nakon meča rekao da se  povlači u sportsku mirovinu, što i nije bilo toliko neočekivano s obzirom na njegove 44 godine. Nogueira je u karijeri upisao 23 pobjede i 10 poraza, a zlatno doba karijere bilo je prije 15-ak godina kada je slavio protiv Alistaira Overeema i Dana Hendersona.

Rua je pak najavio da će se prvo nekoliko dana odmoriti, a onda odlučiti koji su njegovi daljnji korac i u karijeri. Njemu je 38 godina i nema namjeru još otići u mirovinu. Upisao je 27. pobjedu, a u karijeri ima i 11 poraza.




Fabricio Werdum velikom se pobjedom i u stilu oprostio od UFC-a! On je u svojoj posljednjoj borbi pod ugovorom u UFC-u slavio protiv bivšeg izazivača u poluteškoj kategoriji i debitanta u teškoj – Alexandera Gustafssona.

Bivši prvak teške kategorije odveo je Gustafssona u parter i tamo pokazao zašto je jedan od najboljih majstora jiu-jitse. Pokušao je ugurati ruku pod vrat Šveđaninu, no nakon što se ovaj obranio Werdum je omotao nogu oko njega i počeo izvlačiti lijevu ruku.

Nakon nekog vremena u tome je i uspio, a Gustafsson je odmah tapkao. Nakon točno polovice prve runde Werdum je upisao posljednju pobjedu svoje karijere u UFC-u, dok je Šveđanin upisao poraz u debitantskom nastupu u teškoj kategoriji.

Podsjetimo da je Werdum uoči ove borbe rekao da je ovo njegova posljednja pod ugovorom u UFC-u i da je za njega ovo kraj puta u napoznatijoj MMA organizaciji.

Bila je to 24. pobjeda u karijeri za legendarnog 42-godišnjeg Brazilca, koji je u njoj upisao veličanstvene pobjede protiv Alistaira Overeema, Fedora Emelianenka, Marka Hunta, Caina Velasqueza i brojnih drugih velikana.

S NJIM NEMA ŠALE Poznati MMA borac ukorio putnika zbog nenošenja maske

 

 

 

 

 

 

 

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.