Screenshot: Instagram/Matea Jelić

SJAJAN USPJEH NA SVJETSKOM PRVENSTVU! Hrvatica osvojila prvu svjetsku medalju

Autor: Gordan Ivan Šojat

Hrvatski taekwondo ostvario je još jedan sjajan uspjeh, kada je članica splitskog Marjana Matea Jelić, osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, u kategoriji do 73 kilograma.

Matea je tako osvojila svoju prvu svjetsku medalju u karijeri osigurala na Svjetskom prvenstvu u Bakuu u Azerbajdžanu, a to je i prva Hrvatska medalja nakon dva dana natjecanja.

Jelić u karijeri ima naslov olimpijske pobjednice iz Tokija, naslov europske prvakinje iz Sofije te još tri europske medalje iz Montreuxa, Barija i Sarajeva i jedino joj je nedostajala medalja s SP-a, na kojima je tri put zapinjala u četvrtfinalima.

Težak put

Matea Jelić po prvi put se natjecala u novoj kategoriji do 73 kilograma, a do polufinala je imala dosta težak put. U prvom kolu pobijedila je sudačkom odlukom, u drugom bila je bolja od aktualne svjetske prvakinje, Srpkinje Nadice Božanić, da bi u borbi za medalju savladala Egipćanku Maisoun Farouk.

U polufinalnoj borbi  Britanka Rebecca Mcgowan bila je bolja od naše predstavnice Matee Jelić, ali osvojena bronca i 107 medalja za splitski Marijan novi su veliki doseg hrvatskog taekwondoa.

 




Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.