Photo: Igor Kralj/PIXSELL

SINKOVIĆI UZELI NOVO ZLATO!

Autor: Dnevno

Još jednom su pokazali da su dominantni u veslanju, suparnici im redovito gledaju u leđa

Fantastični dvojac Valent i Martin Sinković osvojili su još jednu zlatnu medalju. U finalnoj utrci na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linzu naši su veslači prvi kroz prošli cilj, do srebra su doveslali Novozelanđani, bronca je pripala Australiji, prenosi Sportklub.

Broncu su osvojili Australci Sam Hardy i Joshua Hicks sa 7.53 sekundi zaostatka za Sinkovićima.

Braća Sinković su već nakon prvih 500 metara imali dužinu čamca prednosti ispred Novozelanđana, do polovice staze ta je prednost narasla na više od dužine i pol čamca (2.88 sekundi) ispred najbližih pratitelja, dok su treći Australci i četvrti Talijani već tada zaostajali za više od pet sekundi.

Iako je izgledalo da se u trećem dijelu staze Novozelanđani približavaju, Valent i Martin Sinković su silovitim finišem još povećali svoju prednost.

Za braću Sinković ovo je šesto zlato sa svjetskih prvenstava, po dva su puta bili najbolji u četvercu na pariće s Davidom Šainom i Damirom Martinom (2010, 2013), dva puta u dvojcu na pariće (2014, 2015) i dva puta u dvojcu bez (2018, 2019). Usto imaju i srebro iz dvojca bez 2017. i broncu iz četverca na pariće iz 2011.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.