Screenshot: Twitter/Michelle Dapper (@KCRAdapper)

SIN SRPSKE LEGENDE OKREĆE LEĐA SRBIJI! Tata je rođen u Hrvatskoj, mladi Andrej ima svojeg favorita

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Borba za talente je bespoštedna na svjetskoj reprezentativnoj sceni u slučaju da nadareni igrač ima priliku birati, a jedna takva priča ovih je dana aktualna u hrvatskom susjedstvu, u obiteljskoj priči velike srpske sportske zvijezde rođene u Hrvatskoj, u Požegi.

U fokusu u Srbiji našao se mladi sin Predraga Stojakovića, rođenog Požežanina koji je ostavio trag u NBA ligi, ponajprije u dresu Sacramento Kingsa. Njegovim putem sada ide 18-godišnji Andrej, mladi talent koji ima mogućnost biranja nacionalne momčadi za koju će igrati, a njegove riječi govore da u svojim planovima okreće leđa Srbiji.

Andrej Stojaković to je naznačio dok je u SAD-u govorio o dolazećim izazovima na parketu. Spomenuo je kalifornijski grad u kojem je otac bio sjajan igrajući za Kingse, a mladi Andrej ondje je bio u akciji na parketu u srednjoj školi u Sacramentu, ali mladić se dotaknuo i zemlje u kojoj je 2004. godine rođen u Solunu.

“Veselim se izlasku na teren i predstavljanju Sacramenta i Grčke. Jako sam uzbuđen”, kazao je mladić, spominjući svojeg klupskog i nacionalnog favorita.




Mladi Andrej ima dvojno srpsko i grčko državljanstvo s obzirom na to da mu je majka Aleka Kamila Grkinja. Tata Predrag također je postao grčki državljanin dok je kao mladić igrao za PAOK iz Soluna, gdje je sin 2004. rođen dok je otac već bio u NBA ligi u dresu Sacramento Kingsa.

Kasnije, pri kraju karijere, Predrag Stojaković slavio je i naslov prvaka na NBA parketima u dresu Dallas Mavericksa, a sada sportskim putem ide 18-godišnji sin. Njemu srce kuca za rodnu Grčku, kako otkrivaju riječi mladog Andreja dok je govorio o samom sebi i nastavku svoje karijere.

Kako ide dalje, prva iduća postaja bit će sveučilišna karijera u SAD-u, u dresu momčadi Stanforda koju je mladi Stojaković odabrao za svoj idući košarkaški korak.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.