Foto: Profimedia

SIN FRANCUSKE LEGENDE KUPUJE SLAVNI KLUB: Postat će najmlađi predsjednik kluba u povijesti engleskog nogometa

Autor: HINA/GIŠ

Bivši engleski prvoligaš Sunderland, koji je danas igra u Trećoj ligi, trebao bi dobiti novog vlasnika, a riječ je o 22-godišnjem Francuzu Kyrilu Louisu-Dreyfusu, sinu bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louisa-Dreyfusa.

Većinski vlasnik Sunderlanda od svibnja 2018. bio je engleski poduzetnik Stewart Donald, koji ima 74 posto dionica. U četvrtak je objavljeno da će Stewart Donald prodati svoj vlasnički udio u Sunderlandu Kyrilu Louisu-Dreyfusu i sada taj dogovor treba odobriti Engleska nogometna liga (EFL).

 Ukoliko Engleska nogometna liga odobri prodaju kluba, 22-godišnji Kyril Louis-Dreyfus postat će najmlađi predsjednik kluba u engleskom nogometu.

 “Za mene je velika čast biti u klubu tako bogate povijesti, koji je osnovan prije 141 godine. Ujedno, to je velika odgovornost, ali uvjeren sam da možemo vratiti Sunderland u Premier ligu”, izjavio je Kyril Louis-Dreyfus.

“Stadion svijetla” na kojem igra Sunderland je deveti najveći stadion u Engleskoj, a ima kapacitet za 49.000 gledatelja. Sunderland je posljednji trofej osvojio 1973. godine, kada je slavio u FA kupu. Klub je šest puta bio prvak Engleske, a posljednji naslov osvojio je prije 84 godine, dok je iz Premier lige ispao 2017.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.