SILAN SKANDAL TRESE ŠPANJOLSKI NOGOMET: Valencia napustila teren zbog rasističkog ‘ispada’ kojeg nije ni bilo?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Sve je izglednije da rasizma ima i kao simuliranja. Sad veliki skandal potresa španjolski nogomet.  Sjećate se rasističkog “ispada” prije nekoliko dana na utakmici Valencije i Cadiza. Kada je igrač Cadiza Juan Cala optužen da je rasistički vrijeđao igrača Valencije Mouctara Diakhabyja…

Vodstvo španjolske La Lige u petak je objavilo kako nije pronašlo niti jedan dokaz da je igrač Cadiza Juan Cala rasistički vrijeđao igrača Valencije Mouctara Diakhabyja tijekom utakmice u nedjelju.  Ovaj incident istraužuje i Španjolski nogometni savez, a La Liga je svoja saznanja podijelila s nogometnim Savezom. La Liga je analizirala sve dostupne audio i video snimke s utakmice, a angažirala je i stručnjaka za čitanje s usana, ali nije pronašla dokaze o uvredama na rasnoj osnovi. Incident se dogodio u 30. minuti susreta kada je došlo do verbalne prepirke između Cale i Diakhabyja. Francuski branič je optužio Calu za rasizam nakon čega su nogometaši Valencije napustili teren.

Igrači su se nakon 20 minuta pauze vratili, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne. Diakhaby je ostao kod tvrdnje da ga je Cala uvrijedio na rasnoj osnovi, dok je 31-godišnji Španjolac sve demantirao kazavši kako je “uhvaćen u medijski cirkus i javni linč”.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.