Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

HRVATICA ‘ZAPALILA’ SARAJEVO! Hana (18) senzacionalnom serijom do europskog trofeja, protivnice su samo padale

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Uskrsna nedjelja ostat će u posebno lijepom sjećanju jednoj mladoj hrvatskoj sportašici, 18-godišnjoj Hani Arapović, koja je došla do naslova europske prvakinje u društvu konkurentica među kojima ima i veliki broj starijih, s većim iskustvom u rukama.

Mlada hrvatska stolnotenisačica je srušila sve prepreke na Europskom prvenstvu mlađih seniorki, u konkurenciji do 23 godine, na natjecanju održanom u Sarajevu.

Puno izazova ostavila je za sobom, a na kraju svoje serije, u polufinalu i finalu slavila je protiv dvije Njemice, s polufinalnih 4-0 protiv Mije Griesel i završnih 4-1 protiv Sophije Klee za uspon na europski tron.

Opisala prve dojmove

Nakon pobjede, nova europska prvakinja među mlađim seniorkama je za Hinu približila svoje prve dojmove.

“Pokušala sam biti što sam smirenija tijekom finala. Igrala sam do zadnjeg poena kao da je riječ o početku meča. Uspjela sam tijekom cijelog susreta imati punu kontrolu. Na tri prethodna EP-a do 15 i do 19 godina izgubila sam u četvrtfinalu. Ovo mi je prva medalja i jako sam ponosna”, rekla je nakon velikog uspjeha.

Puno veselja osigurala je mlada hrvatska sportašica koja je do sada već bila europska prvakinja u juniorskoj konkurenciji, u parovima, a prošle godine osvojila je europski ‘Top 10’. Sada je u rukama i najsjajnije europsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hana Arapović (@hana_arapovic)




Njezin put je tek na početku, u kolovozu će proslaviti 19. rođendan, a osim na natjecanjima, do sada je zablistala i kao jedna od prezenterica na svojedobnom okupljanju najboljih u Hrvatskoj, na proglašenju najboljih sportaša i sportašica u godini na kraju 2019. u organizaciji Sportskih novosti, s nadom da se i ona jednog dana može naći među dobitnicima vrijednog priznanja.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.