Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

SENZACIJA IZ SRBIJE: Partizan vraća najtrofejnijeg trenera Europe

Autor: G.I.Š.

Sportski mediji u Srbiji svi od reda donose senzacionalnu vijest kako se višestruki prvak Europe i jedan od najboljih trenera vraća u Partizan, kojeg bi trebao voditi naredne tri godine.

Željko Obradović će tako se pridružiti svojem velikom prijatelju Zoranu Saviću koji u Partizanu ima funkciju sportskog direktora.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović očito želi vratiti klub u vrh Europe, a povratkom Obradovića njegove nakane poprimaju čvrste obrise.

Velika ulaganja




Kako se saznaje sve strane su se već dogovorile i čeka se potpis, a Mijailović očito ima velike ambicije i spominje se pozamašna svota za pojačanja u nadolazećoj sezoni.

Obradović je posljednjih godinu dana uzeo odmor od košarke, a sada se vraća na velika vrata u Partizan.

Željko Obradović je dijete Partizana za koji je igrao od 1984. do 1991. a s reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu olimpijsku medalju u Seulu 1988. godine i zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Buenos Airesu  1990. godine.




Trenerski uspjesi Obradovića su nenadmašeni. Tako je s  Partizanom osvojio Kup europskih prvaka 1992., a isto ponovio 1994. sa španjolskim Joventutom, 1995. Realom iz Madrida i četiri puta s Panathinaikosom (2002., 2007., 2009. i 2011.). S Madriđanima 1997. osvojio je Kup kupova, s talijanskim Benettonom 1999. Superkup Italije, 2000. s grčkim Panathinaikosom Kup prvaka i naredne dvije godine bio je prvak Grčke.

Sa selekcijom SRJ 1995., zajedno sa Dušanom Ivkovićem, osvojio je EP u Ateni 1995., 1996. na Olimpijadi u Atlanti, kao prvi trener, srebrnu medalju, a 1997. na EP u Španjolskoj i 1999. brončanu medalju u Francuskoj.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.