fbpx
Foto: Pixabay/ilustracija

Savjeti za klađenje uživo

Autor: Dnevno.hr/PROMO

Sportsko klađenje jedan je od oblika igara na sreću u kojima mnogu traže kako zabavu, tako i dodatnu zaradu. U svom prvom obliku, sportsko klađenje nastalo je u Engleskoj, i to još u 19. stoljeću. Prvi sport, za koji je postojala ponuda tečajeva, odnosno koeficijenata bile su konjičke utrke.

S vremenom su se počele legalizirati sportske kladionice, klađenje je postajalo sve popularnije, da bi danas došli do toga je sportsko klađenje jedan od najprofitabilnijih biznisa na svijetu.

Jedna od prekretnica u svijetu sportskog klađenja svakako je klađenje uživo. Klađenje uživo razvijalo se paralelno s razvojem moderne tehnologije. Prvo kompjutori, laptopi, pa mobiteli, tableti i razni drugi uređaji. 


Među onima koji danas nude opciju klađenja uživo i online je Favbet, sportska kladionica koja posluje još od 1999. godine. Sve informacije možete pronaći na https://hrkladionica.com/kladionica/favbet/

Počeci klađenja uživo

Klađenje uživo, danas je jedan od najpopularnijih vrsta klađenja jer nudi mogućnost da se kladite na utakmice koje su već započele.

Riječ je o jedinstvenom načinu klađenja koje osim fleksibilnosti pruža i veliku razinu zabave, ali i što je važno za napomenuti, mogućnost da se korigira oklada i nakon što je susret započeo.

Prije pojave klađenja uživo, ova opcija nije bila moguća i upravo to je bio svojevrsni okidač da se realizira ideja o „live klađenju“.

Ubrzo su i kladionice prihvatile novi način klađenja, povećavale su sukladno popularnosti klađenja uživo i svoje ponude, korigirali koeficijente i slično.

Klađenje uživo pridonijelo je ogromnom rastu hrvatskih kladionica, čiji prihodi posljednjih godina bilježe veliki porast. Većina poznatih kladionica u Hrvatskoj zaradi godišnje i preko 500 milijuna kuna.
Prednosti klađenja uživo

  1. Više mogućnosti za uplatu
  2. Varijabilnost koeficijenata
  3. Ranija isplata
  4. Prijevremena isplata
  5. Omjer koeficijenata
  6. Zabava i adrenalin

Klađenje uživo, kako smo već i napomenuli, omogućuje da igrač korigira svoju uplatu jer se koeficijent, sukladno situaciji na sportskim borilištima mijenja.

Primjerice, u nogometu se koeficijent poprilično promijeni kada se postigne gol, u košarci kada neka ekipa pobjeđuje dok će u tenisu, servis poremetiti odnose koeficijenata u pojedinom gemu.

Kako povećati vjerojatnost za zaradu na klađenju uživo

Varijacije u ponudi i koeficijentima mnogi igrači s iskustvom znaju iskoristiti kako bi povećali svoju potencijalnu zaradu. Koliko ste samo puta vidjeli da favorit u nogometu, tenisu, košarci ili nekom drugom sportu pobijedi nakon što je autsajder poveo?
Takvi odnosi snaga na terenu podižu koeficijente pobjede, hendikepa i ostale ponude na favorita što je svakako prednost koju možete iskoristiti prije klađenja uživo.

Također, u nekim ćete kladionicama, kao što je kladionica Favbet, moći iskoristiti opciju „prijevremene isplate“ dok vam je aktualan ishod susreta još dobitan, no u tim slučajevima morat ćete pristati i na smanjenje koeficijenta od kladionice.

Samim time moći ćete izbjeći pad na listiću pred sam kraj nekog meča ili utakmice. Još jedna stavka koju možete „iskoristiti“ prilikom klađenja uživo je praćenje omjera koeficijenata koji su podložni promjenama prilikom većeg broja uplata na pojedine susrete ili ishode.

Navedeno ne mora značiti da je ishod uplata izgledan, već da će kladionica promijeniti koeficijente, a sve kako bi osigurala profit bez obzira na konačan ishod i isplate koji će joj neki ishod „oduzeti“.

Ovo se dakako ne može iskoristiti prilikom uplata prije početka susreta, ali će u live kladionici biti itekakva prednost za igrače.

Autor:Dnevno.hr/PROMO
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.