SARAČEVIĆ I METLIČIĆ EKSKLUZIVNO ZA DNEVNO! ‘Bit će još medalja, uvijek dođe netko!’

Autor: Josip Valjan - Harambašić

Dva velikana hrvatskog i svjetskog rukometa, ljudi za koje će mnogi reći “moj tip čovjeka”, razgovarali su s nama o uspjehu reprezentacije na sinoć završenom 14. prvenstvu Europe u rukometu. Prvo nam se javio uvijek raspoloženi  Zlatko Saračević

Zlatko što ste vidjeli u sinošnjem finalu?

Borbenost. Momci su dali sve od sebe, na kraju je jedna lopta odlučila pobjednika i to je sve.

Razočarenje zbog jedinog zlata koje nedostaje u kolekciji? 

Nikakvo razočarenje dali su koliko su mogli. Izdržali su, tempo utakmica je bio takav kakav je.  Španjolci su isto imali jak tempo i zbog toga finale nije bilo lijepo, bili su umorni ali kao što sam rekao – izdržali su. Jednostavno su bili potrošeni jedni i drugi.

Kakva nam je perspektiva?

“Červar koliko sam ja shvatio odlazi poslije Olimpijskih igara u Tokiju. Vjerujem da ćemo biti tamo. Dakle i poslije Červara – Červar haha! Hrvatska od uvijek ima igrača, jedni prođu drugi dođu tako da nema straha za budućnost, rukomet je u Hrvatskoj popularan i tako će ostati”, optimističan je bio nekadašnji lijevi vanjski reprezentacije Zlatko Saračević, a u istom tonu je nastavio Petar Metličić koji je također igrao na poziciji lijevog vanjskog.




Srebrna medalja veliki je uspjeh! Sjetite se kako su ispraćeni na turnir. Tada bi svi potpisali drugo mjesto bez razmišljanja”.

Što nas je dijelilo od zlata?

Sreća. Nekad i nju treba imati na svojoj strani. Kada igraju momčadi tog kalibra uza sve treba imati i sreću na svojoj strani.




Červara su znali kritizirati..

Poslije desetog polufinala i svih medalja koje je osvojio nitko nema pravo na to. Neću reći kakvi su to ljudi. Ni prije mjesec dana nitko nas nije vidio u polufinalu a mi se kući vraćamo sa srebrom. Červar se vratio u reprezentaciju i opet je osvojio medalju. Što više reći od toga.

U čemu je tajna ovog uspjeha?

Karakter je bitan. Kolektiv je važniji nego pojedinci. Uspjeli smo kao momčad. Svi su dali svoj maksimim, vrhunsku formu je jako teško postići u isto vrijeme na individualnoj razini. Ovo smo osvojili kao momčad.

Znači imamo budućnost?

“Svakako. Jako dugo vremena radim s mladima, nama ne nedostaje rukometaša. Kroz klubove se mnogo radi s njima, postoji veliki interes na toj razini ali bi te momke trebalo zadržati da se ne rasprše na seniorskoj razini. Hrvatska je prepuna talenata koje treba koncentrirati. U budućnosti će biti još medalja, siguran sam u to. Kada se još vrate igrači koji nisu mogli biti na prvenstvu zbog ozljeda to će biti to”, zaključio je zlatni iz Atene Petar Metličić.

Autor:Josip Valjan - Harambašić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.