Screenshot

‘SAMO DA NE ZAVRŠIMO KAO HRVATI’: ‘Pa oni čak 20 godina ne znaju za medalju! Mi se sad smijemo na to, ali…’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Iako to neki teško priznaju, košarka je u Hrvata “bivši sport”, uostalom dovoljno je pogledati što nam se događa s reprezentacijom, Cibonom, Zadrom…

Naravno da nismo ponosni na što nam je spao nekad trofejni sport, posebice kad se zna kakve smo sve košarkaše imali u povijesti.

I čini se da je slučaj Hrvatske dobra opomena za neke države koje žele izbjeći takav scenarij, a tu je u ovom slučaju u pitanju – Srbija.

Pešić upozorava Srbiju

Naime, Mile Ilić u svom je podcastu ugostio košarkaškog izbornika Srbije Svetislava Pešića, a koji je imao emotivan istup.

Odveo je njihovu državu (SRJ) do europskog i svjetskog zlata, ali plaši se “hrvatskog scenarija”.

“Imali smo sastanak sa Zvezdom, Partizanom, predsjednik, direktor, generalni menadžer, svih pet klubova u ABA ligi. Ja sam rekao, nije ovo moja reprezentacija ili reprezentacija Aleksandra Vučića, ovo je reprezentacija vaša, odnosno naša. I sada kada se završila liga, sve zastave koje postoje, crveno-bijele, zeleno-bijele, ove roza kao kod Mege, crno-bijele, sve te zastave se ujedinjuju u jednu, a to je srpska zastava”, rekao je Pešić.




Voditelj emisije dodao je da bi to tako – trebalo biti.

“Dobro si me sada napalio ovim pitanjem. Ako toga ne bude, mi se sad smijemo i kažemo ‘Hrvatska’. Oni ne mogu osvojiti medalju, ne zna se, 20 godina. Od Grčke, Atene, sjećaš se. Sve će to biti ovdje. Prema tome, ti, zašto mene pitaš za zlatnu medalju, ja sam je već osvojio. Hajde vi sada osvojite. Eto, ja sam došao pomoći da osvojite i vi, ali ja sam je već osvojio, meni ne treba zlatna medalja. Ja preuzimam apsolutnu odgovornost.”, rekao je Pešić.

 




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.