Foto:youtubescreenshot

SAHRANJENA SPORTSKA LEGENDA JUGOSLAVIJE: Uz Beatlese ispraćen na vječni počinak

Autor: G.I.Š.

Legendarni srpski sportaš Nenad Stekić pokopan je danas u ulici zaslužnih građana na Novom groblju, u krugu obitelji i prijatelja, javljaju mediji iz susjedstva.

Stekić je preminuo u nedjelju, 18. srpnja, u 71. godini, a nekoliko sati prije sprovoda održana je komemoracija na stadionu Crvene zvezde, gdje se Srbija oprostila od “skakača s neba”.

Stekić je bio proslavljeni sportaš Zvezde, a za reprezentaciju Jugoslavije osvojio je dvije europske srebrne medalje na otvorenom, jednu u dvorani, dvije zlatne medalje na Mediteranskim igrama, kao i zlato i srebro s Univerzijade.

Legenda skoka u dalj

Nenad Stekić svjetsku slavu stekao je u Montrealu 25. srpnja 1975. na predolimpijskom mitingu, kada je skočio 8,45 metara i postao prvi bijelac koji je skočio tako daleko. Dugo je to bio drugi najbolji rezultat svih vremena, iza Boba Beamona s 8,90 metara, a Nenad Stekić je osoba s najviše puta preskočenih osam metara u povijesti, učinio je to 144 puta.

Na vječni počinak poslan je s legendarnom pjesmom Beatlesa “Yesterday”, ali i divnim riječima svojih prijatelja koji su, zapravo, zorno pokazali koliko je Stekić sjajan.

“Skoči toliko više od osam metara, pa to je ljudsko savršenstvo. Prije Novaka Đokovića bio je Novak Đoković. Znaju li ti ljudi kakvu su veličinu imali? Žao mi ga je, sretan sam i što sam bio dio njegove priče. Nenad neće umrijeti, nećemo ga oplakivati, slavit ćemo ga”, rekao je jedan od Stekićevih prijatelja.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.