Photo: Profimedia

SADA JE I SLUŽBENO: Europski prvak rekao ‘NE’ Superligi, otkriveno je i zašto

Autor: I.K.

Iako se spominjao kao mogući sudionik europske Superlige, već ubrzo nakon objave 12 klubova osnivača o pokretanju novog natjecanja doznalo se da Bayern neće biti dio tog društva.

U utorak poslijepodne stigla je i potvrda. Aktualni europski prvak je priopćenjem za javnost istaknuo da europska Superliga nije njihov izbor.

Bayern ima svoje razloge

U objavi za javnost, predsjednik kluba Herbert Hainer istaknuo je da je Bayernovi članovi i navijači ne žele u Superligu.




‘Naša je želja i naš cilj da europski klubovi žive u krasnom i emotivnom natjecanju kao što je Liga prvaka i da na tome rade zajedno s Uefom’, dodao je Hainer, ističući da je njihov odgovor – NE Superligi.

Rummenigge hvali Ligu prvaka

Karl-Heinz Rummenigge, jedna od Bayernovih igračkih legendi, a danas na dužnosti prvog operativca kluba, ponovio je svoj stav o Bayernovom odbijanju nove europske Superlige.

Rummenigge je istaknuo da je Bayernu uvijek bila čast predstavljati Njemačku u Ligi prvaka, a tako je i danas. Dodaje da je klub u suglasju s ostalim sudionicima Bundeslige.




‘Svi se s veseljem sjećamo našeg slavlja u Ligi prvaka 2020. u Lisabonu. Takav radosni trenutak se ne zaboravlja. Za Bayern, Liga prvaka je najbolje klupsko natjecanje na svijetu’, naglasio je prvi operativac velikog bavarskog kluba.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.