Foto: AP Photo/Alexei Alexandrov/Guliver

RUS BRUTALNO KAŽNJEN ZBOG PODRŠKE PUTINOVOJ INVAZIJI: Prkosio je nemoguće, a sad će patiti zbog toga

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Jedan od onih sportaša koji su bez ikakvog razmišljanja pružili javnu podršku agresiji Rusije na Ukrajinu je i mladi gimnastičar Ivan Kuljak, a sad je stigla i kazna za njegov potez.

Naime, taj je 20-godišnjak dobio jednogodišnju zabranu bavljenja sportom. Ako ste slučajno zaboravili, taj je mladić istaknuo ratni simbol na dodjeli medalja, podršku “tenkovskoj diviziji”.

Međunarodna gimnastičarska federacija objavila je kaznu za njega, a osim godinu dana pauze, morat će platiti i kaznu od 2500 švicarskih franaka. Što je oko 18.000 kuna.

Kazna za Kuljaka

Dakle, Kuljak je osvojio u ožujku ove godine brončanu medalju na ručama na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a zatim je zabriljirao na dodjeli medalja.

Screenshot

Naime, na prsa si je sportaš nalijepio slovo Z, koje je simbol ruske invazije na Ukrajinu i koje se, između ostalog, može vidjeti i na ruskim tenkovima.

Iako je Kuljaku na SP-u bilo zabranjeno nastupiti pod ruskim obilježjima, ali on je tu zabranu “zaobišao” na ovaj način.

Poseban je to bio trenutak, ali i šok na prvenstvu, jer je zlato u ovoj disciplini osvojio Ukrajinac Ilija Kovtun, a ovaj je pronašao način da “osvoji pozornost”. Na kraju će se hladiti neko vrijeme…




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.