Foto: Ante Cizmic / CROPIX

RUKOMET SPREMAN ZA ‘REVOLUCIJU’! Dolazi novo pravilo, u velikim utakmicama više ništa neće biti isto

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Iza nas je još jedno Svjetsko prvenstvo u rukometu koje je po treći put u nizu pripalo moćnim Dancima, a Hrvatska je još jednom nije odigrala na razini na kojoj smo navikli.

Za mnoge Hrvate rukomet je na spavanju do sljedeće godine, a u međuvremenu europska rukometna organizacija planira uvesti novo pravilo koje bi mogla puno toga donijeti.

Europska rukometna organizacija (EHF) uskoro će dopustiti trenerima da izazovu valjanost jedne sudačke odluke tijekom utakmice s kojom se ne slažu.

Primjena u Ligi prvaka

Ostaje pitanje kako će treneri, recimo, uvjeriti suce da neki prekršaj nije bio za isključenje ili crveni karton s obzirom na to da ne postoji točno određeno definirano pravilo što je faul.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli EHF EURO (@ehfeuro)




Pravilo bi trebalo dobiti zeleno svjetlo 23. veljače, a upravo bi se na završnom turniru Lige prvakinja početkom lipnja u Budimpešti prvi put i koristilo.

Ovo bi trebalo pomoći razvitku rukometa i bar malo smanjiti utjecaj sudaca, a samim time ovo bi moglo biti zanimljivo i gledateljima i u dvorani pred televizorom.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.