Photo: Igor Kralj/PIXSELL

UPRAVO SE OSTVARILA NAJGORA NOĆNA MORA HRVATA! Pogledajte tko dolazi na Svjetsko prvenstvo

Autor: Bruno Herljević

Mnogima će pasti mrak na oči jer na Svjetsko prvenstvo stiže ponajbolji rukometaš svijeta i jedan od najboljih svih vremena, Francuz Nikola Karabatić. Čovjek koji je vodio svoju momčad do četiri svjetska, dva olimpijska i tri europska zlata priključit će se momčadi usprkos teškoj ozljedi od koje se još oporavlja.

Jedan od glavnih razloga vjerojatno je i skromno izdanje Francuske prvom kolu SP-a u kojem su jedva svladali autsajdera Brazil s 24:22. Francuzima će Karabatić, pa čak i načet teškom ozljedom jamačno biti veliki poticaj i motiv u nastavku natjecanja. A u tom nastavku Francuska će se gotovo sigurno sudariti s Hrvatskom s čijom se skupinom križa u drugom krugu.

To pak znači da se Hrvatima ostvarila jedna od noćnih mora jer Karabatić, koji je inače porijeklom iz Hrvatske, gaji veliko sportsko rivalstvo prema zemlji svojih predaka.

Podsjećamo, Karabatić nije trebao igrati za Francusku zbog teške ozljede lijevog stopala i to bi bio prvi put od 2003. godine da Francuzi nastupaju bez njega na nekom velikom natjecanju. Međutim, Karabatić nije izdržao i ipak se pridružio momčadi, no nije poznato hoće li odmah igrati ili tek u kasnijim fazama natjecanja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.