Photo: Igor Kralj/PIXSELL

SAVEZ OSIGURAO OGROMNE PREMIJE! Hrvatski rukometaši dobit će pravo bogastvo ako osvoje zlato!

Autor: Bruno Herljević

Hrvatski rukometni savez (HRS) odlučio je bogato nagraditi rezultatske uspjehe svojih reprezentativaca i stručnog stožera na čelu s izbornikom Linom Červarom za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

U priopćenju koje je potpisao predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac navodi se da će hrvatski rukometaši za osvajanje naslova svjetskog prvaka dobiti 450 tisuća eura, a nisu male svote ni za plasman na sedmo mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce odlukom o visini nagrada za osvajanje odličja, a i ostalih plasmana na Svjetskom prvenstvu. Iako po financijama zaostajemo za velikim rukometnim silama, iznosi za nagrade u rangu su najvećih saveza. Tako će premija za prvo mjesto biti 450.000 eura u bruto iznosu, srebro ćemo nagraditi s 300.000 eura, te broncu s 200.000 eura. Četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu donijet će nagradu od 100.000 eura, a plasmani na peto, šesto ili sedmo mjesto vrijede 50.000 eura”, priopćio je odluku čelništva HRS-a, predsjednik Tomislav Grahovac.

Hrvatska danas igra prvi dvoboj u Muenchenu s Islandom, a zatim slijede dvoboji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom. Plasman u drugi krug u Koelnu osigurat će prve tri selekcije iz skupine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.