Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

RAZOČARANI DUVNJAK NIJE BIRAO RIJEČI! Ovako je kapetan objasnio potop od Brazila

Autor: Bruno Herljević

U prvom susretu drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Kolnu neočekivano izgubila od Brazila 26-29 (13-17) ugrozivši plasmanu u polufinale.

Bila je to utakmica u kojoj Hrvatska nije imala pravo na pogrešku. Pobjeda je donosila nešto lakši put prema polufinalu, ali i osigurala osvajanje najmanje šestog mjesta koje osigurava plasman u kvalifikacije za olimpijske igre u Tokiju što je uoči SP-a označeno kao glavni cilj.

“Nismo bili pravi, nismo dobro ušli u utakmicu, svih 60 minuta smo lovili zaostatak, a oni su uzeli su sve što smo im dali u obrani u napadu i odigrali odlično. Mi se moramo pripremit za Njemačku i Francusku. Možda smo mi kolektivno podbacili, ja isto preuzimam odgovornost, nisam bio pravi u prvom poluvremenu. Znali smo da su neugodni u obrani, dali smo im dosta lopti, ne znam koliko 6-7 golova su nam zabili na prazan gol. Obrana nije bila na visini zadatka”, rekao je Jakov Vranković.

Duvnjak nije bježao od kritike…

“Mislim da smo odigrali jako lošu utakmicu, primili smo 7-8 golova na prazan gol. Sve što smo dobro radili u prvoj skupini nije funkcioniralo, ni obrana 5-1 ni 6-0, Brazil je zasluženo pobijedio. Nema tu sreće ili nesreće, jednostavno smo igrali jako lošu utakmicu. Nažalost, to je tako, moramo dići glave, sutra je već nova utakmica, to je lijepo u sportu jer nemaš vremena misliti na poraz, nego se odmah moraš okrenuti novoj utakmici.”, rekao je Domagoj Duvnjak.

Najavio je i sraz s Nijemcima.

“Bit će jako teško, igraju pred domaćom publikom, 20.000 ljudi, jako dobra su reprezentacija, imaju i 6-0 i 5-1 obranu, ali mi moramo misliti na našu igru, našu obranu, naš napad. Danas to nismo pokazali, razočarani smo, mogli smo sa šest bodova ostvariti prvi cilj, sad će biti teško, ali borit ćemo se do kraja”, rekao je Duvnjak.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.