INSTAGRAM/HRS

NEOČEKIVANI PREOKRET NAKON ČERVAROVIH OPTUŽBI! Hoće li suci ipak biti kažnjeni zbog ‘lopovluka’?!

Autor: Bruno Herljević

Danski sudački par, Mads Hansen i Martin Gjeding, koji je poprilično loše odsudio utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva između domaćina Njemačke i Hrvatske, možda je odbrojao svoje dane na turniru.

Ustvrdili su to rukometni stručnjaci koji su gostovali programu TV 2 Sport. Iako se rezultatski i bodovno neće ništa promijeniti, Červar i njegova ekipa mogli bi dobiti barem nekakvu satisfkaciju, ako IHF kazni suce. Podsjetimo, Červar ih je proglasio lopovima koje treba strpati u zatvor zbog serije loših odluka donesenih u korist domaćina, a posebica u trenucima kada se utakmica prelamala. Červar ih je proglasio izravnim krivcima za ispadanje Hrvatske i apelirao na IHF da ih istraži i da istraži sporne situacije.

“Nisam siguran kako će IHF reagirati, ali puno je primjera u kojima su krucijalne pogreške onemogućavale sucima da nastave rad. Nažalost, tu se upliće politika, a posljedica je da se stručni ljudi šalju kućama. Osim uplitanja politike to je i oblik zaštite u smislu sprečavanja pogrešaka koje bi se mogle dogoditi”, rekao je stručni komentator Bent Nyegaard.

S njim se složio i nekadašnji danski reprezentativac, Claus Jakobsen, koji vjeruje da sudački par Gjeding-Hansen više neće suditi na ovom prvenstvu.

“Danski sudački par je sigurno u ovom trenutku pod velikim pritiskom. Zato će im se biti zaista teško vratiti u utakmice koje su pred njima, a one su od vitalnog značaja. Na njima je strahovit pritisak i zato mislim da je minimalna šansa da će dalje suditi. Sudili su izvrsno, ali u potpunosti se slažem s Hrvatima po pitanju one situacije. Inače, imali su kontrolu nad borbenom utakmicom svih 60 minuta i puno isključivali njemačke igrače”, veli bivši igrač.

Potom Nyegaard naglašava… “Misli li netko da se moglo suditi bolje slobodno pronađe suce koji bi to mogli. Utakmica je bila teška za suđenje, a oni su posao odradili odlično. Ipak, ono što se dogodilo ne možete ostaviti iza sebe”, kazao je stručnjak.

Ipak, konačnu će odluku donijeti IHF koji je pokrenuo postupak protiv četvorice, za sada neimenovanih, Hrvata, ali će također i istražiti sve što je Červar rekao i provjeriti osnovanost optužbi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.