Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

LINO ČERVAR OBJASNIO ZAŠTO JE FORSIRAO IGRU SEDAM NA ŠEST: ‘Morali smo. Što sam mogao?’

Autor: Nika Aurora Ključarić

Porazom od Brazila 26:29, Hrvatska je umanjila šanse za prolazak u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Jedini način kako Kauboji mogu ostvariti plasman u polufinale je ako pobijede domaćina Njemačku i aktualne svjetske prvake Francusku.

Kao razlog hrvatskog poraza najviše se ističe očajna igra sedam na šest. Lino Červar je uporno forsirao igru bez vratara u fazi napada i to je pomoglo Brazilcima da u ranom dijelu utakmice odjure na šest golova prednosti. Ukupno je Hrvatska na prazan gol primila čak osam pogodaka.

“Morali smo. Što sam mogao? Imali smo velikih problema s njihovom dubokom obranom”, pravdao se Červar nakon utakmice.

Kao razlog poraza naveo je nedostatak koncentracije.

“Nismo dobro otvorili utakmicu, radili smo tehničke greške, a poslije smo se trošili. Kada smo se pred kraj utakmice primaknuli, primili smo šokantan gol”, rekao je hrvatski izbornik i poručio da neće kritizirati niti jednog igrača.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.