Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

LEGENDARNI VESELIN VUJOVIĆ ZA DNEVNO: ‘Nisam impresioniran Hrvatima, a Červar ima jedan veliki problem’

Autor: Andrija Kačić Karlin

”Valjda me nećete stalno zvati ako Makedonija pobijedi Hrvatsku kako pričam zadnjih dana”, veli nam jedan od najboljih rukometaša i trenera svih vremena, Veselin Vujović, baš optimističan prema Makedoncima uoči današnjeg sraza na svjetskoj rukometnoj smotri Makedonije i Hrvatske.

”Imam pravo vjerovati u pobjedu Makedonije, dosta igrača iz Hrvatske poznajem u dušu, ali Makedonci igramo dobro i čak mislim da su taktički zreliji, s obzirom da su i nešto stariji, iskusniji”.

Kao bivši trener PPD Zagreba, no trenirao je i Makedoniju, Vujović uistinu poznaje hrvatske igrače, sve nedostatke i vrline, ali isto bi se moglo reći i za Červara koji je godinama radio u Makedoniji, ako ćemo pravo.

”Španjolac Gonzalez čini odličan posao s Makedonijom, vidim da dozira napore igrača, a u igri Hrvatske me brine obrana, napad joj je bolji od obrane”, govori nam Vujović. ”I ti mladi makedonski igrači djeluju mi bolje nego ovi jako mladi hrvatski igrači, no možda se i varam„.

Nije, ističe, impresioniran Hrvatskom:

”Makedonija sigurno ima šansu, jest Hrvatska je favorit, ali ne tako velik kako se govori. Hrvatski izbornik Lino Červar s dosadašnjom strategijom može imati problema, ne znam je li uvježbao što novo, no da bi uvježbao nešto novo moraš imati i takve adaptabilne igrače. Kažem, Hrvatska je fina u napadu, ali obrana je problematična, to što su vratari bili dobri protiv Japana znači da su i Japanci često bili u prigodi. Osobno, volim kad moji vratari imaju manje posla protiv takvih suparnika. Navijam za Hrvatsku, ali govorim što mislim. Još nešto, Hrvatska je dosad igrala utakmice protiv manje kvalitetnih reprezentacija, čak i na pripremama, ovo joj je prvi prvi ispit. Prva prva utakmica, sad će se tek vidjeti moć ove Červarove momčadi i koncepcije”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.