Foto: Instagram/HRS

EVO KAKO KAUBOJI MOGU DOĆI DO POLUFINALA!

Autor: Nika Aurora Ključarić

Hrvatska je sa svih pet pobjeda u svim utakmicama izborila drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva. Pobjedom nad Španjolskom 23:19, Kauboji su na korak do polufinala.

Od subote počinje drugi krug, a izborile su ga po tri najbolje reprezentacije iz četiri skupine. Iz skupine u kojoj je igrala Hrvatska dalje su prošle i Španjolska i Island, a te tri reprezentacije će u drugom krugu igrati protiv Njemačke, Francuske i Brazila.

Bodovi osvojeni protiv reprezentacija koje su prošle dalje se prenose pa Hrvatska drugi krug otvara kao vodeća s četiri boda. Slijede Njemačka i Francuska s po tri boda, a Španjolci imaju dva boda.

U polufinale će se plasirati dvije najbolje reprezentacije te Hrvatska treba ostvariti dvije pobjede.

To bi značilo pobjeda protiv Brazila, koji je u prvom krugu iznenadio Rusiju i Srbiju, te pobjedu ili protiv domaćina Njemačke ili protiv branitelja naslova Francuske.

Hrvatskoj odgovara i raspored drugog kruga. Novu fazu natjecanja otvara protiv Brazila, a zatim će igrati s domaćinom Njemačkom. U posljednjem kolu suparnik će biti branitelj naslova Francuska.

Iz druge skupine koja se igra u Danskoj, favoriti za plasman u polufinale su Danci, Norvežani i Šveđani.




Podsjetimo, Hrvatska je na Svjetsko prvenstvo otputovala s glavnim ciljem da se plasira u kvalifikacije za Olimpijske igre. Plasman na kvalifikacijski turnir izborit će sedam najboljih reprezentacija, a Hrvatskoj bi čak i četiri boda iz prvog kruga trebala biti dovoljna za jedno od sedam mjesta.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.