Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

EKSKLUZIVNO ZA DNEVNO! Pero Metličić otkrio koji će detalj Hrvatskoj biti presudan u borbi za medalju

Autor: Andrija Kačić Karlin

”Zadovoljan sam, svi su igrali i to neloše”, u uvodu nam kaže naš stručni rukometni komentator, Petar Metličić koji se rado odazvao da za naš medij daje svoje stručne opservacije tijekom svjetske rukometne smotre.

Čovjek koji danas mlade uči rukometu u svojoj Akademiji zajedno s Ivanom Balićem pravi je sportski zanesenjak i sportski gospodin.

Nakon trijumfa Červarovih izbranika protiv Japana nam tako priča:

”Japanci su pravi sportaši, i kad su gubili visoko davali su sve od sebe što je dobrodošlo našoj pomlađenoj momčadi da stalno daje sve od sebe. Osobno, i sam bih u igru stavljao većinu igrača koje imam, ne da odmorim glavne, već da osokolim one sporedne. Nema se tu puno što govoriti, to je turnirski način natjecanja u kojem štednja snage nekad zna imati presudnu ulogu. Eto, već sutra se igra protiv izvrsne Makedonije koja ima nekoliko internacionalnih rukometnih veličina. I moramo biti prvi”, govori nam popularni Pero.

Često se govori da ova današnja postave Hrvatske nema širinu i moć za medalju?

”Teško je to suditi, pa to je sport. U kojem uvijek ima pozitivnih i negativnih iznenađenja. Tko je mogao misliti da ćemo mi biti svjetski prvaci u Portugalu prije skoro dvadesetak godina. Ovako bih ja rekao, ide se iz utakmicu u utakmicu, a najbolji treba biti u onom jednom dvoboju koji te lansira prema medalji. Tu onda ne igra samo tijelo i znanje, nego i glava. A ja uvijek vjerujem i u sebe i u nas”, rekao nam je Petar Metličić, jedan od najvećih sportaša i rukometaša koje je naša domovina imala.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.