Foto: Instagram/ HRS

DVA RASPLETA ZA KAUBOJE: Što ako Hrvatska izgubi od Španjolske, a što ako odigraju remi?

Autor: Nika Aurora Ključarić

Nakon odigranog 4. kola Svjetskog rukometnog prvenstva u kojem je Hrvatska slavila pobjedom nad Bahreinom 32:20 i Španjolska slavila pobjedom nad Makedonijom 32:21, situacija u skupini B puno je jasnija.

Pobijedi li danas Hrvatska, u drugi krug prvenstva prenijet će maksimalna četiri boda i s pozicije broj 1 krenuti u borbu za polufinale. U slučaju pobjede Španjolske, aktualni europski prvaci će biti prvi i s četiri će boda nastaviti turnir, dok bi Hrvatska s dva boda bila u jako teškoj situaciji. Francuska, Njemačka i Brazil sljedeći su protivnici, i za prolaz u polufinale Hrvatskoj bi se u tom slučaju trebalo poklopiti puno toga.

Ali što će se dogoditi ako susret Hrvatske i Španjolske završi remijem?

Uoči pretposljednjeg kola obje su reprezentacije imale identičnu gol-razliku (+21). Hrvatska je potom pobijedila Bahrein s 12 razlike i otišla je na +33, a Španjolska je protiv Makedonije slavila s 11 golova prednosti. Dakle, odigraju li sutra Hrvatska i Španjolska remi, Červarova ekipa bit će prva.

U drugu fazu u slučaju remija obje će reprezentacije odnijeti po tri boda, ali važno je i tko će biti prvi, a tko drugi.

Bude li Hrvatska na prvom mjestu, prvi susret drugog kruga igrat će protiv trećega u skupini, što će najvjerojatnije biti Brazil. Ako Hrvatska bude druga, igrat će protiv prvoplasirane momčadi skupine A. Hoće li to biti Njemačka ili Francuska, saznat ćemo danas. Kako je Njemačka domaćin u Kölnu, ona će sve utakmice drugog kruga igrati u udarnom terminu od 20:30, a o poziciji s koje će Nijemci otići u četvrtfinalnu skupinu ovisi satnica svih dvoboja.

Ukratko, prvo mjesto u skupini s istim brojem bodova kao i drugoplasirana reprezentacija iz naše skupine ne donosi previše, ali važno je jer bi u tom slučaju Hrvatska otvorila drugi krug protiv ipak lakšeg rivala, što nije beznačajno. Pobjeda u tom susretu podigla bi Červarovu momčad i psihološki uoči utakmica s Francuzima i Nijemcima. Drugim riječima, Hrvatska bi bila na korak do polufinala.




Raspored drugog kruga, odnosno parove skupina koje daju polufinaliste, znat ćemo u četvrtak uvečer.

Raspored Hrvatske ovisi o plasmanu domaćina Njemačke, koja je na toj strani ždrijeba. Utakmice u skupini se igraju u subotu, nedjelju i ponedjeljak po dvije dnevno, a u srijedu cijelo zadnje kolo, tri utakmice.

Njemačka je odigrala dva remija i ako Francuzi ne kiksaju protiv Rusa, bit će na drugom mjestu. Druga momčad naše skupine tako bi se sastala s Francuzima u subotu. Njemačka će vjerojatno završiti druga, ako si Francuzi ne dopuste kiks protiv Rusa u zadnjem kolu. A u tom slučaju drugi iz naše skupine išao bi odmah u subotu na Francuze! No, krenimo redom. Hrvatska prvo mora večeras riješiti problem europskih prvaka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.