ČERVAR OTKRIO UZROK ŠOKANTNOG PORAZA! Izbornik pokušao objasniti koji detalj je presudio

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska je doživjela težak poraz od Brazila na otvaranju drugog kruga SP-a u Njemačkoj i Danskoj. Izbornik je nakon utakmice bio poprilično nezadovoljan, ali nije bio ljut.

“Brazil je zasluženo pobijedio, bili su bolji, a danas nije bio naš dan”, izjavio je Červar nakon šokantnog poraza od Brazila u Koelnu.

“Nismo dobro otvorili utakmicu jer se nismo snašli na njihovu duboku obranu 5-1, napravili smo previše tehničkih pogrešaka, a kad su se odvojili, bllo ih je teško sustići. Posebno nas je u prvom dijelu ‘uništio’ Langaro s golovima i asistencijama, a naša obrana nije reagirala dobro. U drugom dijelu, pogotovu u zadnjih 15 minuta nismo izgledali loše, došli smo na samo gol-razlike, a onda su Brazilci zabili jedan posve slučajan gol. Poslužila ih je sreća, ali sreću treba zaslužiti”, kazao je vidno utučeni Červar.

Ozlijedio se i Cindrić, što je također bila otegodna okolnost.

“Cindrić zbog ozljede nije mogao nastaviti i to je bio još jedan naš hendikep. Doista, sve što je dobro funkcioniralo u Muenchenu, ovdje nije. Sada moramo pobijediti i Nijemce i Francuze, a bit će to jako teško”, rekao je.

“Teško mi pada ovaj poraz. Nema druge, moramo dati sve od sebe i pokušati izvući pozitivan rezultat. Moramo naći samopouzadnje i pokušat ćemo dati sve od sebe, sigurno se nećemo predati. Moramo razmišljati na način da se to može, ali treba biti i realan. Ja sam rekao da je prvi cilj izboriti Olimpijske igre, neki su nam odmah stavili medalju kao prioritet, a to baš nije lako. Trudit ćemo se dalje pa što bude”, zaključio je izbornik.

Manuel Štrlek je s pet golova bio jedan od boljih kod Kauboja.




“Nismo igrali dobro, radili smo toliko tehničkih pogrešaka, a primili previše golova na praznu mrežu. Jako teško je bilo stizati rezultat i tu smo se potrošili. Žao nam je jer smo ovim porazom sve dobro što smo napravili u Muenchenu”, kazao je Štrlek.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.