Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

ČERVAR OTKRIO OTKUD OPET CRNE RUPE, STEPANČIĆ BRILJIRAO IZJAVOM: ‘Ma neka pričaju što hoće’

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska reprezentacija slavila je protiv Islanda na otvaranju Svjetskog prvesntva u Njemačkoj i Danskoj. U utakmici koja se igrala u Munchenu pred većinskim hrvatskim navijačima, Kauboji su na krilima Stepančića slavili s 31:27 i upisali prvu i važnu pobjedu.

Červar je nakon utakmice komentirao igru.

“Znali smo da će biti ovakva teška utakmica, dečki su više puta i gubili ali su imali snage za okrenuti jer su vjerovali u sebe. Moram pohvaliti cijeli tim, ali naravno da je i Luka imao veliki dan danas pa mi je drago zbog njega što se ovako uspješno predstavio na prvoj utakmici, ali ne bih htio umanjiti vrijednost od najmlađeg Šipića pa do najstarijeg igrača. Vrlo jak protivnik je bio, mislim da opet moramo biti čvrsto na tlu i razmišljati o sljedećoj utakmici. Vrlo bitna pobjeda, dala nam je snagu i putokaz za dalje. Vrlo dinamičan rukomet, brz, puno golova, a obrana u početku nije bila čvrsta, nismo ušli dovoljno nabrijani, oni su ne baš teško dolazili do golova, međutim, vidjelo se kada smo stisnuli zonu da stvaramo razliku. Ovaj karakter je pobijedio! Glava igra, glava je ta”, izjavio je Červar nakon utakmice.

Nahvalio je izbornik Cindrića i Dunvnjaka kao i sjajnu publiku.

“Luka Cindrić, kao i naš Dule, ma i Šipić, moram ih pohvaliti sve! Tim je najbolji, a tim afirmira pojedince, a moram se zahvaliti i brojnoj publici. Bila je ovo zajednička pobjeda i bolji se početak nije mogao zamisliti. Navijači su bili fantastični i očekujem da će tako i dalje navijati, a i da ćemo mi ovako dalje igrati”, veli izbornik.

Junak utakmice, Luka Stepančić, bio je gotovo besprijekoran i prkosio je svim kritikama u sumnjama koje su se stvorile uoči SP-a.

“Pa dobro neka svi pričaju i govore što hoće, mi znamo što radimo i svatko zna svoju ulogu. Moja je da šutiram izvana i danas je išlo, taman sam uhvatio formu za početak. Mi smo od prvog dana bili mislima u ovoj utakmici, a nakon ovakve fanatične borbenosti i pobjede sada nam je pao teret i bit će puno lakše. Najbitnije je to što smo sami sebi dokazali, imali smo dvije situacije iz koje smo zadržali hladnu glavu i došli do jako, jako vrijedne pobjede”, rekao je Stepančić.




Marin Šego imao je 12 obrana i bio je važan kotačić u momčadi.

“Ono što sam rekao prije, svatko ima svoju ulogu i svatko je odradio svoje. Dozvoljavali smo im dosta lakih šuteva, ali pokretljivošću i agresivnošću smo ih stizali, a Marin nam je puno pomogao na golu”, veli igrač utakmice.

I on je naglasio kako je publika bila sjajna.




“Podizali smo atmosferu, zašto ne? Oni su bili ti koji su osigurali sve u bitnim trenutcima kada smo gubili jedan ili dva razlike, znali smo da će biti ljudi, ali ovo… Ja bih im se zahvalio u ime cijele momčadi i nadam se da će i dalje biti navijača u Münchenu. Znali smo da će biti teška utakmica, ali mislim da smo odigrali dobro, atraktivna utakmica puna preokreta, bitno da smo ušli s pobjedama u prvenstvo”, završio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.