ČERVAR ODGOVORIO NA ZANIMLJIVO PITANJE: Zašto jedan od ključnih igrača ne igra već dvije utakmice?

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Munchenu u trećem kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju s 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.

“Dobili smo jako važnu utakmicu i dobili smo je uvjerljivo jer Makedonija nikad nije vodila. Sad znamo da prenosimo dva boda u drugu fazu i moramo se pripremiti za ključnu utakmicu sa Španjolskom. Naš cilj je i prije prvenstva bio je doći do Španjolske sa svim pobjedama: Sad ćemo mnogo rasterečeniji ući u utakmicu, u kojoj je Španjolska, kao europski prvak favorit”, kazao je Červar, koji je nastavio sa pohvalama svojoj momčadi.

“Pohvalio bih sve momke, odigrali jako dobro i očito smo dobro analizirali Makedonce. Znao sam da će oni pokušati s igrom sedam na šest da nas iznenade, ali nisu uspjeli. Sve što smo zamislili smo ostvarili, a obrana nam je bila jako čvrsta i pokretljiva, i 6-0 i 5-1. Napad je imao odgovor na sve taktičke zamisli protivnika. I stvarno smo igrali dobro večeras. Još uvijek nema euforije, moramo ostati skromni”, kazao je Červar, koji je bio lišen usluga Luke Cindrića, koji ima problema s zadnjom ložom.

“Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta”.

Makedonski izbornik Raul Gonzales pohvalio je Hrvatsku, posebice vratara.

“Šego je bio sjajan, zbog njega smo loše počeli i ušli u zaostatak. Pokušavali smo se vratiti u igru u drugom dijelu sa svim mogućim opcijama, ali dalje od tri gola minusa nije išlo. Hrvatska je večeras bila prejaka za nas”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.