BIVŠI VRATAR ZABRINUT ZA REPREZENTACIJU NA SP-u: Legendarni Šola boji se samo jedne stvari

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska rukometna reprezentacija u nedjelju igra protiv Japana igra susret drugog kola SP-a. Popularni Kauboji upisali su pobjedu u prvom kolu protiv Islanda, a protiv azijske momčadi bit će također favorit.

Međutim, utakmica neće biti laka, a to tvrdi i Vlado Šola, bivši vratar Hrvatske.

“Najveća zamka u toj utakmici je ako mislimo da ćemo je lako dobiti. Japan je jako zahtjevna ekipa koja je to pokazala protiv Makedonije. Oni igraju ‘run and gun’ rukomet, brzi centar, tranzicija… Treba uložiti jako puno energije da bi se dobilo takvu momčad. Svoje igračke nedostatke nadomještaju brzinom”, rekao je za RTL legendarni hrvatski golman Vlado Šola.

“U toj brzini događaju se tehničke pogreške kakvih su previše radili protiv Makedonije. U ključnim trenucima te utakmice, kad su mogli doći u neizvjesnu borbu, izgubili su tri lopte u polukontri i sami sebe doveli u situaciju da izgube utakmicu. A bili su jako blizu”, naglasio je Šola.

Napad nije djelovao loše protiv Islanda, ali obrana je imala propuste i upadali su u takozvane crne rupe.

“Moramo igrati jaču i čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt. Moramo više raditi na destrukciji napada i zaustavljanju protoka lopte. Napad je jako dobar, ali i tu ima sitnih neuigranosti. Kako turnir bude odmicao, vjerujem da će vanjski igrači proraditi”, zaključio je Šola.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.