RUGAJU SE U SRBIJI, OPLELI PO PONIŽENJU: ‘Hrvati priznali da su banana država’

Autor: I.K.

Croatia Rally je proteklog vikenda privukao pozornost ljubitelja sporta u Hrvatskoj i svijetu. Slavio je Francuz Sebastien Ogier, koji je, osim jureći cestama na kojima je trajala utrka, postao zanimljiv i zbog jurnjave cestom u nedjelju ujutro kada nije bilo utrke.

To se dogodilo dok je Ogier išao na start posljednjeg dana natjecanja, kada je u Novom Zagrebu sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je, kako se doznalo, on bio krivac. Nakon toga, raširila se informacija da Francuz nije snosio posljedice kakve bi imali drugi vozači, a ta priča o Ogieru i sudaru u Novom Zagrebu odjeknula je i u Srbiji.

Njome se pozabavio Kurir, koji je u svojem osvrtu na ovaj slučaj udario na reakciju koju je gostujući na HTV-u imao Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva hrvatske policije.

Reakcija izazvala napad i podsmijeh

Huljak je na HTV-u rekao da Ogier nije bježao s mjesta nesreće, a dodao je da se ipak radi o svjetskom prvaku i da to nije štogod. Iako je uz to bio dodatak i da se prema francuskom vozaču postupalo kao prema bilo kojem sudioniku u prometu, Kurir je u prvi plan stavio riječi da se u Ogierovom slučaju ipak radi o svjetskom prvaku.

‘Hrvati priznali da su banana država’, bila je reakcija u naslovu Kurira na riječi Mirona Huljaka, ali nije se stalo na tome.

‘Divljao i zamalo pregazio policajca’

‘Slavni Francuz divljao po Zagrebu, zamalo pregazio policajca, a MUP kaže: Pa svjetski prvak je!’, dodaje se u naslovu Kurira, za dočaravanje teksta u kojem se opisuje kako je nesreća izgledala. Uz to, tu je i nadnaslov  koji o Ogieru veli – ponizio susjede.

Dodaje se i reakcija Željka Marušića, hrvatskog prometnog stručnjaka, koji je u razgovoru za Net.hr bio na tragu riječi iz Kurirova naslova, spominjući da se Ogier ponašao kao da je u banana državi. Marušić smatra da bi pravilna kazna za Francuza bila da mu se poništi vozačka dozvola te da komisija donese odluku bi li mu se dopustilo da ikad više vozi u Hrvatskoj.
Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.