Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

REKORD LEGENDARNOG CIBOSA ODLAZI U POVIJEST! Srušio ga je košarkaš Partizana

Autor: Hina

Bosanskohercegovački košarkaš Nemanja Gordić postao je najbolji strijelac u povijesti regionalne ABA lige, nadmašivši bivšega kapetana Cibone Marina Rozića.

Košarkaš beogradskoga Partizana je ispisao povijest regionalnoga natjecanja u porazu svoga kluba od Borca iz Čačka (78:87) u prvom kolu nove natjecateljske sezone ubacivši 13 koševa.

BiH reprezentativac je tako stigao do brojke od 2.855 koševa, što je sedam više od legendarnoga Rozića.

S obzirom na godine i formu vrlo lako bi 32-godišnji razigravač mogao postati i jedini košarkaš ABA lige koji je prešao brojku od 3.000 ubačenih poena.

Gordić je počeo profesionalno igrati prije 15 godina, a do 2010. je bio igrač Budućnosti. Potom je igrao u Italiji (Virtus Roma) i Ukrajini (Azovmaš), da bi karijeru nastavio u Partizanu, Igokei i Cedeviti, nakon čega se vratio u Podgoricu.

Od prošlog ljeta je drugi put u Partizanovom dresu.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.