Foto: Damir Krajac / CROPIX

RED JE NA SENIORE: Juniori Dinama porazili Atalantu na Hitrec Kacijanu

Autor: Mario Lacković

Juniori GNK Dinamo Zagreba pobjedom su otvorili juniorsko izdanje Lige Prvaka. Na Hitrec Kacijanu su porazili vršnjake Atalante 1:0. Pogotak odluke postigao je Bernard Karrica u 49.minuti susreta.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U prvom poluvremenu nije bilo golova. Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 27. minuti, no Renato Josipović je sjajno obranio udarac Roberta Piccolija. Dinamo je uzvratio u završnici prvog dijela, no Bartol Franjić je slabo pucao.

Dinamo je poveo u 49. minuti golom Bernarda Karrica na asistenciju Leona Šipoša. Gosti su bilo korak do izjednačenja u 72. minuti, no Emmanuel Gyabuaa je uzdrmao okvir gola.  Posljednjih deset minuta Dinamo je igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Bartol Franjić. Još jednu veliku priliku Talijani su imali u 86. minuti, no Josipović je odlično reagirao na udarac Davidea Ghislandija. U 88. zaprijetio je i Diallo Traore, no ‘modra’ jedinica je bila sjajna.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U drugom susretu iz skupine C mlada momčad Manchester Cityja je na gostovanju pobijedila Šahtar sa 3-1. Pobjednik skupine izborit će plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba. Utakmice Lige prvaka mladih igraju se istog dana kada i Liga prvaka, samo u ranijem terminu. U drugom kolu Dinamo ide u goste Manchester City-u.




Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.